Επίθεση χάκερς σε μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις – Τι ζητούν

Αλλεπάλληλες επιθέσεις χάκερ δέχονται μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι τις περισσότερες επιθέσεις δέχθηκαν τα καταστήματα Στεφανής και Bionic.

Στο έλεος επιθέσεων χάκερ βρίσκονται το τελευταίο διάστημα μεγάλες κυπριακές επιχειρήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πολίτη». Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα, αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν να «κλειδώσουν» τα λογισμικά συστήματα

που διαθέτουν οι επιχειρήσεις, ενώ οι χάκερ ζητούν καταβολή λύτρων για την επαναφορά τους!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πριν περίπου 10 μέρες, η επιχείρηση «Στεφανής», δέχθηκε επίθεση από χάκερ, με αποτέλεσμα να κλειδώσει το λογισμικό της εταιρείας, παρά το πρόγραμμα προστασίας.

Μάλιστα οι χάκερ, ζήτησαν καταβολή 20 bitcoins για την επαναφορά του λογισμικού, καθώς δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση του εικονικού χρήματος πληρωμών. Η εταιρεία κατόπιν διαπραγμάτευσης, κατέβαλε 13 bitcoins, όπως αναφέρεται πάντα στο δημοσίευμα, κάτι που μεταφράζεται σε 10.000 ευρώ σε πραγματικό ποσό!

Ανάλογη επίθεση, λίγες μέρες μετά, δέχθηκε η εταιρεία Bionic. Ο χάκερ σε αυτή την περίπτωση ζήτησε 3,5 bitcoins, που μεταφράζεται σε 3.000 ευρώ λύτρα, τα οποία τελικά καταβλήθηκαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα