Επιτέθηκαν και στον Ακιντζί οι Γκρίζοι Λύκοι (video)

Ούτε ο κατοχικός ηγέτης γλίτωσε από το μένος των Γκρίζων Λύκων που περικύκλωσαν σήμερα το πρωί τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας «Αφρίκα» και προκάλεσαν επεισόδια, μετά το κάλεσμα Ερντογάν για ν’ αντιδράσουν.

Τούρκοι έποικοι συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας, που βρίσκονται απέναντι από τη «βουλή», και φώναζαν συνθήματα όπως «Ο Θεός είναι μεγάλος», «Η Κύπρος είναι τουρκική και τουρκική θα μείνει», «Τα χέρια που θα απλώσουν στη σημαία, θα σπάσουν». Κάποιοι σκαρφάλωσαν εξωτερικά στον πρώτο

όροφο του κτιρίου στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία της Αφρίκα για να κατεβάσουν την πινακίδα της εφημερίδας, ενώ κάποιοι έκαψαν μια εφημερίδα μπροστά.

Σενέρ Λεβέντ: Έκκληση προς ΗΕ και Κυπρίους για βοήθεια

Βομβαρδισμένο τοπίο τα γραφεία της Αφρίκα μετά την επίθεση

Παράνομες οργανώσεις στο ψευδοκράτος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Ερντογάν, το οποίο τους προέτρεπε να συγκεντρωθούν όλοι κάτω απ’ τα γραφεία της εφημερίδας στις 09:30 για να διαμαρτυρηθούν κατά της "ξεφτιλισμένης", όπως τη χαρακτηρίζει, εφημερίδα των κατεχομένων.

Δείτε στο βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης, πώς αντέδρασαν οι διαμαρτυρόμενοι κατά την άφιξη του κατοχικού ηγέτη στα γραφεία της «Αφρίκα».

Ένταση και εντός της «βουλής» κατά την ορκωμοσία της Ντεριά

Με τη συνοδεία «αστυνομικών» και του πατέρα της, έφυγε η «βουλευτής» του ΡΤΚ Ντογούς Ντεριά από τη «βουλή», όπου, αφού διάβασε τον όρκο της από το βήμα, φώναξε το σύνθημα «ώμο με ώμο απέναντι στον φασισμό» και έκανε με τα δάκτυλά της το σήμα της νίκης.

Η Ντεριά ανέβηκε στο βήμα ενώ τη γιουχάιζαν από κάτω και την αποδοκίμαζαν «βουλευτές» των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Αναγέννησης, αλλά και άτομα που βρισκόταν στην αίθουσα της ολομέλειας για την ορκωμοσία.

Η Ντεριά αναγκάστηκε να διακόψει την ανάγνωση του όρκου και ο «πρόεδρος» της «βουλής», που ήταν ο γηραιότερος «βουλευτής», ο Χουσεΐν Αγκολεμλί του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, ζήτησε από τους «αστυνομικούς» της «βουλής» να απομακρύνουν τα άτομα από το κοινό που φώναζαν συνθήματα εναντίον της Ντεριά.

Η «βουλευτής» του ΡΤΚ, αφού ανέγνωσε τον όρκο της, φώναξε το σύνθημα «Ώμος με ώμο απέναντι στο φασισμό», έκανε το σύνθημα της νίκης και κατέβηκε από το βήμα. Την ώρα που αποχωρούσε, ο «βουλευτής» του κόμματος της Αναγέννησης Μπερτάν Ζάρογλου, που ήταν στη γραμματεία της «βουλής» ως ο νεαρότερος στην ηλικία, μαζί με έναν «βουλευτή» του ΚΕΕ, τής πέταξε στο πρόσωπο χαρτιά που κρατούσε στα χέρια του, με αποτέλεσμα και πάλι να διακοπεί η διαδικασία.

Τουρκοκυπριακές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι «βουλευτές» του ΡΤΚ και του κόμματος Αναγέννησης αποχώρησαν από την αίθουσα την ώρα της ανάγνωσης του όρκου της Ντεριά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινό της σχόλιο. Η Ντεριά είχε γράψει χθες στον λογαριασμό της στο Facebook «Οι εξουσίες που τρέφονται με αίμα, αποτυγχάνουν να φέρουν την ειρήνη, Όχι στον πόλεμο!». Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ δέχθηκε και προσωπικές επιθέσεις και απειλές.

Σύμφωνα με κάποια ηλεκτρονικά τ/κ μέσα ενημέρωσης, η Ντεριά είχε ζητήσει από χθες «αστυνομική» προστασία, η οποία δεν της παρασχέθηκε. Σήμερα όμως έφυγε από τη «βουλή» με τη συνοδεία «αστυνομικών».

Ο Μπερτάν Ζάρογλου είχε καταδικασθεί για τις απειλές εναντίον της Ντογούς Ντεριά το 2013, όταν τότε, ο νυν «βουλευτής» του κόμματος της Αναγέννησης, ενοχλήθηκε για τον όρκο που είχε διαβάσει στην ορκωμοσία της η «βουλευτής» του ΡΤΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα