Εμπλοκή σε άλλες υποθέσεις γιατρού που δικάστηκε για αμέλεια

Στα Δικαστήρια και για άλλες υποθέσεις φαίνεται ότι οδηγείται ο γιατρός ο οποίος καταδικάστηκε για ιατρική αμέλεια έναντι ασθενούς, η οποία μετά από επέμβαση στη σπονδυλική στήλη παρέμεινε τετραπληγική.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» είχε τηλεφωνική επικοινωνία η κόρη της 63χρονης ασθενούς που έμεινε τετραπληγική μετά από επέμβαση.

Όπως εξήγησε, μετά από 11 χρόνια μπόρεσαν να νιώσουν δικαίωση για το λάθος του γιατρού, τον οποίο η οικογένεια θεωρεί ως ανεπαρκή. Αυτολεξεί, ότι το λάθος έγινε λόγω ανεπάρκειας και όχι αμέλειας.

Μίλησε για τις δυσκολίες που υπέστη η οικογένεια

μετά το λάθος του γιατρού, αφού η γυναίκα απέκτησε σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο, η οποία της προκάλεσε σοβαρή τετραπληγία.

Μίλησε για τη Δικαιοσύνη και τον χρόνο που χρειάστηκε για να εκδικαστεί η υπόθεση, αφού, σε περίπτωση που εκδικαζόταν πιο γρήγορα, μπορούσε να ζει τώρα η μητέρα της.

Στην εκπομπή, ο δικηγόρος Γιάννος Γεωργιάδης αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, ο οποίος καταδικάστηκε για αμέλεια, βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης για παρόμοιες υποθέσεις.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε, επίσης, σε ποιες περιπτώσεις ένας ασθενής μπορεί να κινήσει αγωγές για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αποδίδεται κυρίως αμέλεια στους εναγόμενους/εφεσίβλητους ότι δεν ακολούθησαν την ισχύουσα ιατρική πρακτική. Να σημειωθεί ότι το ιδιωτικό νοσοκομείο στο οποίο έγινε η επέμβαση απαλλάχθηκε χωρίς να του επιδικαστούν οποιεσδήποτε αποζημιώσεις.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τη συζήτηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα