Επιστολή ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ σε Γενικό Ελεγκτή για τη CYTA

Η εξαγωγή γενικευμένων συμπερασμάτων στη βάση μεμονωμένων κακών παραδειγμάτων - τα πλείστα εκ των οποίων εμείς αναδείξαμε και επικρίναμε πολύ πριν από εσάς - δεν επιτρέπεται, αναφέρει ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ CYTA, Δώρος Θεοδώρου, σε επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη μετά τις τοποθετήσεις του τελευταίου για την CYTA.

Σύμφωνα με ανακοίνωση

από την ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ CYTA, η συνδικαλιστική οργάνωση, αναφέρεται σε επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με ημερομηνία 20/9/2017 και σημειώνει ότι η εξαγωγή γενικευμένων συμπερασμάτων «ενδεχομένως να επιτρέπει και συνειρμούς για τα κίνητρα όσων την επιχειρούν, λόγω και της παρούσας χρονικής συγκυρίας της συσσώρευσης πληθώρας όρνεων και άλλων αρπακτικών πάνω από τη Cyta».

Προσθέτει ότι η Cyta είναι «ένας οργανισμός για τον οποίο πολύ πιο πρόσφορο ενδεικτικό παράδειγμα της κουλτούρας και της προσφοράς του στα δημόσια οικονομικά αποτελεί η διαχρονική και σημαντικότατη συνεισφορά του στα Δημόσια Ταμεία.

Με αυτά ως αντικειμενικά δεδομένα, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ CYTA, καλεί τον Γενικό Ελεγκτή «να αντιληφθείτε το παράπονο του μέσου υπαλλήλου της Cyta, όταν ακούει την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας και εσάς προσωπικά να εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

« Δεν ακούσαμε ποτέ εσάς να γενικεύετε περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος στα Δημόσια Έργα, για παράδειγμα, και να τις εξισώνετε με ύπαρξη ’κακής κουλτούρας’ και ‘εμπεδωμένης διαφθοράς’ είτε σε ένα ολόκληρο υπουργείο είτε σε ολόκληρη τη Δημόσια Υπηρεσία» αναφέρει ο κ. Θεοδώρου.

Συνεχίζει λέγοντας ότι «ορθώς, εννοείται, δεν πράττεται κάτι τέτοιο, την ίδια όμως ορθή πρακτική απαιτούμε και στην παρούσα περίπτωση».

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ στην επιστολή του στον Γενικό Ελεγκτή αναφέρει ότι «η Cyta είναι ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο για την κυπριακή κοινωνία και οικονομία, πολύ περισσότερο δε για μας τους υπαλλήλους που την κτίσαμε, την πονάμε και την αγαπάμε».

Προσθέτει ότι «μέσω της παρούσης επιστολής, (την οποία κοινοποιούμε και ευρέως), απευθύνουμε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους να πάψουν να θεωρούν πως η Cyta προσφέρεται ως πεδίο για προσωπικά ή/και κομματικά ‘παιγνίδια»

Επανερχόμενοι στο προκείμενο, καταλήγει ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ «επιμένουμε στην έκκληση μας προς εσάς όπως ξεκαθαρίσετε το ζήτημα ώστε να μην επικρέμμονται πάνω από τη συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων της Cyta γενικευμένοι αφοριστικοί χαρακτηρισμοί που, έστω και εάν δεν έχουν καμιά νομική βαρύτητα, έχουν το βάρος του θεσμού που τυγχάνει να εκπροσωπείτε».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα