Επιστολή Παυλόπουλου στον Τουσκ για τις ελληνικές θέσεις

Το μήνυμα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, έστειλε μέσω επιστολής που απέστειλε στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του, ο κ. Παυλόπουλος, η πρόσφατη ψήφος του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν ερμηνεύεται ως αποχώρηση από τη ευρωζώνη, αλλά ως εντολή συνέχισης των προσπαθειών της κυβέρνησης

για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας.

Ενημερώνοντας τον Πολωνό αξιωματούχο, και πρώην Πρωθυπουργό της χώρας του για την συνεδρίαση χθες στο Προεδρικό Μέγαρο της Αθήνας του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη της συνέχισης των διαπραγματεύσεων», και ότι όλοι οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδος, πλην του ΚΚΕ, «θα συμβάλουν σ’ αυτήν την προσπάθεια, στη βάση του θεσμικού και πολιτικού τους ρόλου».

Κοινός στόχος, συμπληρώνει ο Πρόεδρος μεταφέροντας στον κ. Τουσκ τις κυβερνητικές θέσεις, είναι η επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει:

Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, βασισμένες στην δίκαιη κατανομή των βαρών και την προώθηση της ανάπτυξης, με όσο γίνεται λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.Ένα ισχυρό προκαταβολικά χρηματοδοτούμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με βασική κατεύθυνση την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.Μία δέσμευση για την έναρξη συζήτησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνει στην επιστολή του τον κ. Τουσκ ότι οι πολιτικοί αρχηγού υπογράμμισαν ότι η αποκατάσταση της ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), αποτελεί «επείγουσα προτεραιότητα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα