Φαρμακονήσι: Πρόκληση Τουρκίας την ώρα διάσωσης μεταναστών

Νέα τουρκική πρόκληση με αφορμή μάλιστα μία επιχείρηση ανθρωπιστικού περιεχομένου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα, με υπέρπτηση ενός ελικοπτέρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής, μόλις στα 400-500 πόδια τόσο πάνω από το Φαρμακονήσι , και πάνω από το Κουνελονήσι.

Ιδιαίτερα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Φαρμακονησίου και Αγαθονησίου βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης ατόμων σε βυθισμένο ιστιοφόρο, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Ερεύνης – Διασώσεως (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στις έρευνες βοήθησαν ένα ελικόπτερο

Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ναυαγοσωστικό πλοίο, η κανονιοφόρος «ΜΑΧΗΤΗΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, που ενεργούσε ως «ο επιτόπιος διοικητής» της επιχειρήσεως, καθώς και δύο πλωτά σκάφη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Ενώ όλα αυτά βρίσκονταν σε εξέλιξη ένα ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής τύπου ΑΒ-412, χωρίς να ζητήσει άδεια από το ελληνικό πολεμικό για να λάβει ενεργό συμμετοχή και αυτό στην επιχείρηση, συμμετείχε αυτοβούλως και στη διάρκειά της πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από το Φαρμακονήσι στα 400 πόδια και πάνω από το Κουνελονήσι, που βρίσκεται στα νότια του Αγαθονησίου στα 500 πόδια.

Ακολούθως απομακρύνθηκε και επέστρεψε προς τις τουρκικές ακτές, χωρίς να συμμετάσχει και άλλο στην επιχείρηση. Τέλος, οι έρευνες συνεχίζονται καθώς μένουν 14 άνθρωποι που δεν έχουν διασωθεί ακόμα, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Πηγή: voicenews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα