Επιστολή Ντενκτάς προς Ερντογάν για δηλώσεις Μπουλούτ

Μπορεί να μην μίλησε δημόσια, αλλά έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις Μπουλούτ, ο Σερντάρ Ντενκτάς, σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Κίπρις και Κίπρις ποστασί.

Οπως δήλωσε ο ίδιος σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης Κίπρις, την επιστολή έδωσε στον Τούρκο “πρέσβη” στα κατεχόμενα με τελικό αποδέκτη τον Τούρκο Πρόεδρο, λέγοντας ότι ο σύμβουλός του, Γιγίτ Μπουλούτ, δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις για να κάνει επίδειξη ή να τον χειροκροτήσουν κάποια άτομα. Με αυτές τις δηλώσεις του κ. Μπουλούτ,

πρόσθεσε ο Σερντάρ Ντενκτάς, βλέπει πόσο έχει απομακρυνθεί από τον “λαό” του ψευδοκράτους η Τουρκία και αυτό θέλησε να μεταφέρει στον κ. Ερντογάν. “Είναι καθήκον μου να του εξηγήσω την επίδραση που έχουν τέτοιου είδους δηλώσεις εδώ. Όλοι οι πρόεδροι κομμάτων έκαναν δηλώσεις. Με τα δικά μας μέσα, με τα δικά μας στηρίγματα, κάνουμε τους ήρωες”.

Δεν μπορούν να δεχθούν, συνέχισε ο Σερντάρ Ντενκτάς, ούτε την προσάρτηση ούτε την προσχώρηση. “Απορρίπτω και την πολιτική του να γίνουν πολιτεία των Ε/κ”. Ο ίδιος, είπε, είναι άτομο που στηρίζει και απαιτεί τη συνέχιση του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι εάν οι Ε/κ θέλουν ομοσπονδία με τους Τ/κ, τότε αυτό μπορεί να γίνει με την “ΤΔΒΚ”, όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. “Αυτό πιστεύω εγώ. Γι' αυτό, εάν κάποιος λέει `εγώ θα σας προσαρτήσω`, εγώ θα είμαι με ειλικρίνεια ενάντια σε αυτό”.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε, επίσης, ότι δεν θα έλεγε ότι ο Μπουλούτ προέβη στις δηλώσεις γνωρίζοντας και πολλά, και στην εκπομπή της Κίπρις tv έδωσε στοιχεία για τα έσοδα και έξοδα του ψευδοκράτους, λέγοντας ότι η συμβολή της Τουρκίας στον προϋπολογισμό του 2017, που ανέρχεται στα 5 δις ΤΛ (1,25 δις ευρώ), είναι 150 εκ. ΤΛ (37,5 εκ ευρώ). Αυτό το ποσό. μαζί με τις επενδύσεις, όπως είπε, από την Τουρκία φθάνει σε σύνολο το 1,5 δις ΤΛ (0,37 δις ευρώ). Τα υπόλοιπα, πρόσθεσε, 3,5 δις ΤΛ (0,87 δις ευρώ) τα συγκεντρώνει η “κυβέρνηση” από δικά της έσοδα.

Σύμφωνα με τον κ. Ντενκτάς, που είναι “αναπληρωτής πρωθυπουργός” και “υπουργός δημοσιονομικών”, ενώ η “ε/κ διοίκηση” - όπως αποκάλεσε την κυβέρνηση της ΚΔ – μπορεί να αποταθεί στο Διεθνείς Νομισματικό Ταμείο για δανεισμό, όπως όλα τα κράτη διεθνώς, το ψευδοκράτος μπορεί να στραφεί μόνο στην Τουρκική Δημοκρατία.

Οι δηλώσεις Μπουλούτ και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν, καλύπτονται ευρέως σήμερα στον τ/κ Τύπο, με την Αφρίκα να διερωτάται τι θα γίνει εάν αυτοί που καλούν τον Ταγίπ Ερντογάν να σχολιάσει τις δηλώσεις του συμβούλου του, απαντήσει ότι τις συμμερίζεται.

Η Χαβαντίς σχολιάζει ότι ενώ ο “πρωθυπουργός” της “κυβέρνησης” σχολίασε περίπου ως παράλογα υπερβολικές τις αντιδράσεις στις προσωπικές απόψεις του Μπουλούτ, ανεξάρτητοι “βουλευτές” που στηρίζουν την “κυβέρνηση”, όπως Ζορλού Τορέ, Μουσταφά Αραμπατζίογλου και Χασάν Τατσόι, αντέδρασαν έντονα στα λεχθέντα Γιγίτ Μπουλούτ. Μάλιστα, ο Τατσόι απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο facebook με ένα ποίημα που έγραψε, παραφράζοντας το όνομα του Γιγίτ, που στα τουρκικά σημαίνει γενναίος, ήρωας, παλικάρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα