Επιπλέον 82 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Ποσό 82,6 εκατομμυρίων ευρώ παραχωρείται ως έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) και του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF).

Τα 24.200.000 ευρώ, θα παραχωρηθούν στο ελληνικό Υπουργείο Υγείας, για την αύξηση της ικανότητας για την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Το κονδύλι στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ιατρικές και ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες) σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων,

και να ενισχυθεί η ικανότητα του συστήματος δημόσιας υγείας και των δομών επιδημιολογικής παρακολούθησης.

Επιπλέον, 58,4 εκατομμύρια ευρώ απονέμονται στο ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την παροχή στέγασης καταλυμάτων, εστίασης, υγειονομικής περίθαλψης και μεταφοράς στους μετανάστες.

Οι δραστηριότητες αυτές θα χρηματοδοτηθούν στην ελληνική ηπειρωτική χώρα με 52.200.000 ευρώ που προβλέπεται από AMIF, ενώ 6,2 εκατομμύρια ευρώ χορηγούνται για τη στήριξη των hotspots μέσω της ISF.

Με αυτή την επιπλέον χρηματοδότηση, η βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα φτάνει τα 345 εκατομμύρια ευρώ από την αρχή του 2015, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης προς τις ελληνικές αρχές,τους διεθνείς οργανισμούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα