Επικρίσεις κομμάτων προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Τις αντιδράσεις των κομμάτων ξεσήκωσε για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή διάσκεψη τύπου-απολογισμό του ΠτΔ για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη.

ΔΗΣΥ-«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε την πραγματική εικόνα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε χθες, αλλά και την περασμένη βδομάδα, την πραγματική εικόνα της Κύπρου σήμερα, δήλωσε το μέλος του ΕΓ του ΔΗΣΥ Μιχάλης Σοφοκλέους.

"Εξήγησε επακριβώς το που βρίσκεται η χώρα και το πως θέλει να προχωρήσουμε μπροστά. Με στοιχεία και αποδείξεις,

απάντησε ευθαρσώς στα συνθήματα και έδωσε την ακριβή πραγματικότητα. Την πραγματικότητα μιας Κύπρου που δεν είναι ακόμη καλή και δεν έχει φθάσει στο σημείο που θα θέλαμε, αλλά γίνεται μέρα με τη μέρα μια καλύτερη χώρα. Την πραγματικότητα μιας Κύπρου που αλλάζει και μεταρρυθμίζεται συθέμελα, όχι στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις ουσίας.

Κυρίως, κατέρριψε το παραμύθι ότι οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν. Κάθε μέρα που οι αριθμοί ευημερούν, περισσότεροι συμπολίτες μας ευημερούν μαζί τους. Όπως στο παρελθόν κάθε μέρα που οι αριθμοί δυστυχούσαν, περισσότεροι συμπολίτες μας δυστυχούσαν μαζί τους".

Είμαστε στον σωστό δρόμο, τόνισε ο κ Σοφοκλέους, επισημαίνοντας ότι οι αριστερές πολιτικές εφαρμόστηκαν σε Κύπρο και Ελλάδα και είδαμε όλοι τα δραματικά αποτελέσματα.

ΑΚΕΛ-«Κομματάρχης και όχι Πρόεδρος»

Ως να ήταν κομματάρχης και όχι όπως επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, μίλησε εκ νέου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη δεύτερη προεκλογική συνέντευξή τύπου, αναφέρει με γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης στην πρώτη κατ' αρχήν αντίδραση του κόμματος.

"Ασφαλώς αυτή η κυβέρνηση, όπως και κάθε άλλη, δεν μπορεί παρά να έχει παράγει κάποιο έργο το οποίο θα πρέπει να της πιστωθεί. Από εκεί και πέρα όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στην μια και πλέον ώρα εισαγωγικής ομιλίας του, επιχείρησε με προκλητικό τρόπο να προβάλει ξανά ένα success story που καμία σχέση έχει με την πραγματικότητα που βιώνει ο λαός μας, όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τη θλιβερή πρωτιά που διατηρεί τα τελευταία χρόνια η χώρα μας σε σειρά σημαντικών οικονομικών και κοινωνικών δεικτών".

Τέλος ο κ. Λουκαϊδης, ανέφερε ότι σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως το ΓΕΣΥ, στάλθηκαν στις Ελληνικές καλένδες ενώ άλλες κατέληξαν να είναι απορρυθμίσεις στα χέρια των κυβερνώντων.

ΔΗΚΟ-«Η έξοδος από το μνημόνιο αποτελεί επιτυχία του λαού και όχι της κυβέρνησης»

Η έξοδος της χώρας μας από το μνημόνιο αποτελεί επιτυχία η οποία οφείλεται στις θυσίες και την εργατικότητα του λαού μας, αλλά και στην υπεύθυνη στάση που έχουν τηρήσει κάποια κόμματα στη Βουλή των αντιπροσώπων, τονίζει το ΔΗΚΟ.

Εκεί όπου υπήρξαν μεταρρυθμίσεις, επιτεύχθηκαν με τη συμβολή και την υπεύθυνη στάση του Δημοκρατικού Κόμματος, συνεχίζει η τοποθέτηση ΔΗΚΟ. Όπως αναφέρει το ΔΗΚΟ «Καταθέσαμε σημαντικές τροπολογίες και βελτιώσεις στις μεταρρυθμίσεις που ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη διάσκεψη του».

ΔΕΝ υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για την φτώχεια, την ανισότητα, την ανεργία και τα χρέη καταλήγει το ΔΗΚΟ.

ΕΔΕΚ-«Ο Πρόεδρος απέκρυψε σημαντικά στοιχεία από τον απολογισμό του»

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιχείρησε χθες για μια ακόμα φορά να εξωραΐσει τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης», σύμφωνα με την ΕΔΕΚ.

«Εκτιμούμε το γεγονός ότι ο Πρόεδρος αναγνώρισε το τεράστιο λάθος που διέπραξε με το θέμα του κουρέματος των καταθέσεων. Όμως απέκρυψε για μια ακόμα φορά σημαντικά στοιχεία, όπως το γιατί δεν διαπραγματεύτηκε εναλλακτικό σενάριο με το Γιούρογκρουπ, γιατί πρότεινε κούρεμα καταθέσεων περιλαμβανόμενων και των κάτω των 100.000 και όχι μόνο».

Και ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν έξοδο από το μνημόνιο, μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει κανένα πακέτο μέτρων ανταπόδοσης προς τους πολίτες οι οποίοι κλήθηκαν να συμβάλουν με βαριές φορολογίες για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης που ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών αποφάσεων και ασύδοτης λειτουργίας των τραπεζών υπό την προστασία και την κάλυψη κυβερνώντων, πολιτικών κομμάτων και πολιτικών προσώπων, κλείνει η τοποθέτηση της ΕΔΕΚ.

Οικολόγοι-«Εικόνες από μια άλλη Κύπρο, βλέπει ο ΠτΔ»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάσκεψη Τύπου παρουσίασε εικόνα από μια άλλη Κύπρο, την οποία μόνο εκείνος βλέπει, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

"Παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος που είπε «δεσμεύομαι» για το κούρεμα και ξέχασε να αναφερθεί στο πραγματικό λάθος, ότι δηλαδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστικές προτάσεις στους Ευρωπαίους για να αποφύγουμε το κούρεμα. Το θέμα δεν ήταν να ζητήσει συγνώμη για το «δεσμεύομαι». Περιμέναμε να παρουσιάσει λύσεις που να απαλύνουν τον πόνο των κουρεμένων καταθετών, των δανειοληπτών, των κατόχων αξιογράφων και του κόσμου που την ίδια ώρα με τη συνέντευξη διαμαρτυρόταν έξω από το Προεδρικό".

Ο Πρόεδρος επεσήμανε ο κ. Περδίκης, παρουσιάστηκε ευχαριστημένος για την αποκάλυψη των σκανδάλων και την τιμωρία των ενόχων. "Όμως δεν μας είπε ότι ένας από τους κύριους υπεύθυνους της οικονομικής καταστροφής της Κύπρου, ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης, δεν λογοδότησε ποτέ. Ο κ. Αναστασιάδης είχε υποσχεθεί ότι θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη και αντί αυτού τον αποζημίωσε και τον έστειλε «διακοπές» στο εξωτερικό. Τιμωρία δεν υπήρξε, όπως δεν έχει υπάρξει και σε άλλες περιπτώσεις".

"Ελπίζουμε ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση να επικεντρωθούν στο πραγματικό τους ρόλο, ο οποίος είναι να εργάζονται για τους πολίτες και όχι να βοηθούν τον προεκλογικό αγώνα του ΔΗΣΥ".

Συμμαχία Πολιτών-«Απογοητευτική η εμφάνιση του ΠτΔ»

Απογοητευτική χαρακτήρισε την εμφάνιση του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις στην Πάφο ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσπάθησε να ωραιοποιήσει τα πράγματα αλλά όπως είπε ο Κυπριακός λαός βιώνει τις επιπτώσεις της δίκης του οικονομικής πολιτικής που τον οδήγησε στην καταστροφή.

Δεν αρκεί, συνέχισε, να παραδέχεται ότι ήταν λάθος το «δεσμεύομαι» για το κούρεμα των καταθέσεων, αλλά θα πρέπει συνέχισε, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν επικρίνοντας τον Πρόεδρο ότι πήγε απροετοίμαστος και χωρίς αντιστάσεις στο συγκεκριμένο Γιουροκρούπ. Ο κυπριακός λαός αναμένει λύσεις στα προβλήματα και όχι ευχολόγια, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Αναστασιάδης παρουσιάστηκε ως ένας Πρόεδρος που δεν έχει κανένα όραμα και προτάσεις που θα βγάλουν την κυπριακή κοινωνία από τα αδιέξοδα.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών δήλωσε ότι δεν είναι η κυβέρνηση που διώκει την σήψη και την διαφθορά αλλά ο γενικός ελεγκτής και ο γενικός εισαγγελέας τους οποίους , ανεξάρτητους θεσμούς που ο ίδιος και οι Υπουργοί του ουκ ολίγες φορές όπως είπε φρόντισαν να αμφισβητήσουν και να υποσκάψουν.

Κίνημα Αλληλεγγύη-«Αδυναμία αντίληψης των πραγματικών προβλημάτων»

Από την παρουσίαση του Προεδρικού απολογισμού του κυβερνητικού έργου της τελευταίας τριετίας για την εσωτερική διακυβέρνηση, αποκαλύπτεται η αδυναμία αντίληψης των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας, σύμφωνα με το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Αλληλεγγύη αναφέρεται ότι η προσπάθεια ωραιοποίησης πρέπει να αντισταθμίζεται με την επιστροφή στην πραγματικότητα.

Keywords
κουρεμα καταθεσεων, κυπρος, αποδειξεις, ελλαδα, ακελ, success, μνημονιο, οφείλεται, βουλη, δηκο, εδεκ, κουρεμα, τραπεζες, εμφάνιση, συγκεκριμένο, υπουργοι, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μνημονιο 2, τραπεζα κυπρου, μνημονιο 3, θεμος αναστασιαδης, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, ξανα, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, δημητριαδης, το θεμα, εξοδος, θεμα, κυπρου, φτωχεια, ωρα, αδυναμια, ακελ, αλληλεγγυη, ανεργια, αποκαλυψη, βδομαδα, βρισκεται, γεγονος, γινεται, δηκο, δηλωση, δηλωσεις, διοικητης, εδεκ, ειπε, υπαρχει, εμφάνιση, επιτυχια, ιδια, εικονα, κυβερνηση, λαθος, λογια, οραμα, οφείλεται, παρουσιαση, προβληματα, ρολο, σεναριο, συγνωμη, συγκεκριμένο, σειρα, σηψη, συνθηματα, σχεδιο, τιμωρια, τρια, φορα, χωρα, μια φορα, μπροστα, πακετο, success, σωστο, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα