«Έπιασαν τόπο» οι θυσίες του λαού

«Θα προχωρήσουν και άλλες υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων», δήλωσε ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ
Στους πολίτες οφείλεται η επαναφορά της αξιοπιστίας της Κύπρου, τόνισε ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Λόγω των θυσιών του λαού μας, η Κύπρος επανέκτησε την αξιοπιστία και την εθνική της κυριαρχία, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ενώ σε σχέση με τα οικονομικά σκάνδαλα εξέφρασε

την πεποίθηση ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν και άλλες υποθέσεις.

Μιλώντας στο πλαίσιο εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, ο κ. Νεοφύτου παρατήρησε ότι η αντιπολίτευση αναφέρει συνεχώς πως η έξοδος από το μνημόνιο είναι μόνο εικονική και ότι οι αριθμοί ευημερούν, αλλά οι πολίτες δυστυχούν. Απαντώντας ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε κατά πόσον η αντιπολίτευση θα ήθελε να δυστυχούν και οι αριθμοί», ή «θα ήθελαν το πισωγύρισμα, με μια χώρα αναξιόπιστη και αποκλεισμένη από τις αγορές» και «που παίρνει και το τελευταίο σεντ από ταμεία συντάξεων για να πληρώσει μισθούς» και «μια χώρα πριν από το χείλος της χρεοκοπίας».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε ότι κανείς δεν είπε ότι έχουν επιλυθεί όλα τα προβλήματα. «Για μας», πρόσθεσε ο κ. Νεοφύτου, «όταν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνεργοι, δεν επιτρέπεται να πανηγυρίζει κανείς». Από την άλλη, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, «δεν μπορούμε να μηδενίζουμε τις θυσίες του λαού μας και τη μεγάλη επιτυχία μια χώρα να βγαίνει από το μνημόνιο». Κατέστησε επίσης σαφές ότι «όσοι κάνουν κριτική, είναι αυτοί που μας οδήγησαν στο μνημόνιο, είναι αυτοί που παρέλαβαν μια οικονομία ισχυρή με ανεργία 3,5% και παρέδωσαν μια χώρα υπό χρεοκοπία και με ανεργία στο 16%», προσθέτοντας ότι «λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει».

Πρώτη φορά στα χρονικά
Κληθείς να σχολιάσει την πορεία διερεύνησης των σκανδάλων για την οικονομία, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «πρέπει όλοι να εγκαταλείψουμε δύο χρώματα γυαλιών, τα ροζ και τα μαύρα», προσθέτοντας ότι «δεν είναι σωστό να ωραιοποιούμε τα πάντα βάζοντας τα ροζ γυαλιά ούτε και κάνουμε τα πάντα μαύρα, βάζοντας τα μαύρα γυαλιά».

«Είναι γεγονός», συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, «ότι από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι η μόνη περίοδος όπου σκάνδαλα και διαπλοκή οδηγούνται στα δικαστήρια, ανεξάρτητα αν είναι για επώνυμους, πολιτικούς ή άλλους αξιωματούχους», προσθέτοντας ότι «αυτό πρέπει να πιστώνεται και στην Κυβέρνηση και στους ανεξάρτητους θεσμούς, όπως είναι ο Γενικός Εισαγγελέας, η Νομική Υπηρεσία, η Αστυνομία και ο Γενικός Ελεγκτής».

Όχι στις συγκαλύψεις
Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμη ότι «είναι μια περίοδος που η κοινωνία δεν ανέχεται συγκαλύψεις», ενώ ανέφερε ότι «αυτά τα σκάνδαλα που βλέπουμε καθημερινά έγιναν πριν από 5, 10 και 15 χρόνια». Ανέφερε, δε, ότι «όταν γίνονταν αυτά τα σκάνδαλα, λόγω της πλασματικής ευμάρειας όλοι ήταν ευτυχισμένοι» και «δεν υπήρχε κάποιος να διαμαρτύρεται ούτε και υπήρχε οργή». Συνεχίζοντας, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι «έχει συντελεστεί ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται πολλά να γίνουν, γιατί αυτοί που διέπραξαν τα μεγαλύτερα των οικονομικών εγκλημάτων δεν έχουν μπει κάτω από την τσιμπίδα του νόμου ακόμη». Εκτός αυτού, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι πιστώνει και πιστεύει στις ανεξάρτητες Αρχές, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν και άλλες υποθέσεις.

Ώρα των διωκτικών Αρχών
Κληθείς να σχολιάσει έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, ότι θα έπρεπε να γίνονταν όλα τότε για να συνεχίσει να παίρνει ELA η Λαϊκή, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι ο ίδιος είχε μιλήσει στην ώρα του «και για την οικονομική κρίση και για το ELA και για πολλά άλλα ζητήματα», προσθέτοντας ότι «τώρα δεν είναι η δουλειά μας να κρατούμε ένα μικρόφωνο και να επαναλαμβάνουμε όσα έπρεπε να είχαμε προλάβει. Τώρα είναι η δουλειά των διωκτικών Αρχών και όσο λιγότερα λέμε, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν αυτά τα σκάνδαλα να εξυγιανθούν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα