Επί ποδός η Αστυνομία Πάφου για τις εκλογές

Συνεχίζονται οι περιπολίες της Αστυνομίας για την τήρηση της τάξης και της νομιμότητας για την ανάδειξη των νέων Δημάρχων στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, όπως δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου Θεοχάρης Χριστοδούλου, προσθέτοντας ότι 210 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, έχει λάβει μέτρα κατά τη σημερινή μέρα της ψηφοφορίας για την ανακήρυξη των νέων Δημάρχων/Κοινοταρχών, Δημοτικών/Κοινοτικών Συμβούλων και μελών των σχολικών εφορειών, είπε, σημειώνοντας ότι

μέτρα ασφαλείας λήφθηκαν και σε όλους τους πιθανούς χώρους εκδηλώσεων ή και χώρους διαμαρτυριών.

“Η τήρηση του νόμου και της τάξης σε όλη την εκλογική περιφέρεια της Επαρχίας Πάφου από την έναρξη της ψηφοφορίας μέχρι το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων και της παράδοσης των καλπών είναι η αποστολή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου”, είπε ο κ. Χριστοδούλου.

Συγκεκριμένα -όπως είπε- στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου εργάζονται σήμερα 210 μέλη. Ιδιαιτερότητα ωστόσο, σημείωσε, αποτελεί ο μεγάλος αριθμός μελών της ΑΔΕ, οι οποίοι κατοικούν στην Επαρχία Λεμεσού και οι οποίοι είναι καθήκον στις εκλογές και χρειάστηκε να μεταβούν να ψηφίσουν στους δικούς τους Δήμους/κοινότητες.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου, στην εδαφική αρμοδιότητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου λειτουργούν συνολικά 147 εκλογικά κέντρα με σύνολο 157 καλπών.

Στην πόλη της Πάφου λειτουργούν 44 εκλογικά κέντρα (αυτόχθονες/ κατεχόμενες Κοινότητες και Δήμοι) και στην Ύπαιθρο 103 εκλογικά κέντρα, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών Δήμων Γεροσκήπου, Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε πως σήμερα λειτουργεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως για σκοπούς των ενεργειών της Αστυνομίας, τόσο σε επαρχιακό επίπεδο όσο και σε συνεργασία με το Αρχηγείο Αστυνομίας, ενώ τα μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου καλύπτουν τα εκλογικά κέντρα, ένα μέλος σε κάθε κάλπη, την εφεδρική ομάδα και την αντιοχλαγωγική ομάδα που συστάθηκε.

Επιπρόσθετα, είπε στο ΚΥΠΕ, η Επαρχία Πάφου χωρίστηκε σε 9 τομείς περιπολίας και σε κάθε τομέα ορίστηκε Υπ/νος Αξιωματικός, ο οποίος περιπολεί και ελέγχει τα εκλογικά κέντρα του τομέα του και επιλαμβάνεται οποιασδήποτε ανεπιθύμητης κατάστασης προκύψει.

Ακόμη, συγκροτήθηκε, όπως ανέφερε, αντιοχλαγωγική ομάδα με αριθμό μελών η οποία επιλαμβάνεται τυχόν επεισοδίων, αλλά και εφεδρική ομάδα με αριθμό μελών, η οποία περιπολεί και θα αναλαμβάνει άλλες υποχρεώσεις που τυχόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συμπλήρωσε.

Ο κ. Χριστοδούλου, καταλήγοντας, ανέφερε πως λόγω των έργων ανάπλασης που διεξάγονται στην Επαρχία Πάφου έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο να προκύψουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ωστόσο η τροχαία έχει πάρει ήδη μέτρα για να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα