Έπονται αλλαγές στη λειτουργία του νέου Εθνικού Συμβουλίου

Τις σκέψεις του Προέδρου Αναστασιάδη για τον τρόπο αντιμετώπισης του νέου, πολυπληθέστερου, Εθνικού Συμβουλίου, ανέλυσε στην εκπομπή "Μεσημέρι Και Κάτι" του Σίγμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την "επόμενη μέρα" των συνομιλιών, μετά το συμβάν της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Χριστοδουλίδης ξεκαθάρισε ότι η ε/κ πλευρά δεν διέκοψε τις συνομιλίες, τονίζοντας, παράλληλα, ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στις συνομιλίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί για την αποφυγή προβλημάτων.

"Διαβεβαιώσεις δεν μπορούν να δοθούν από κανένα. Ευελπιστούμε σε

θετικό αποτέλεσμα", πρόσθεσε.

Δύο ξεκάθαρες επιλογές για τους Τ/κ

Ερωτηθείς κατά πόσο η Τ/κ πλευρά συμβαδίζει με την πολιτική αναβάθμισης του ψευδοκράτους που υποστηρίζει η Τουρκία , ο κ. Χριστοδουλίδης διέψευσε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Οι Τ/κ έχουν δύο επιλογές: είτε την λύση του κυπριακού, είτε να γίνουν ‘επαρχία’ της Τουρκίας», είπε.

Όσοι δεχτούν, θα είναι εκεί

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ενημέρωσης των κομμάτων και του κυπριακού λαού για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, είπε, πως ο κυπριακός λαός θα ενημερωθεί έγκαιρα για το αποτέλεσμα των συνομιλιών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν θα κάνουμε αυτό που έγινε το 2004, είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 11 Ιανουαρίου ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τις εξελίξεις, γεγονός που έγινε για πρώτη φορά μετά το 1974.

Σε ό,τι αφορά το νέο δεδομένο που δημιουργείται στο Εθνικό Συμβούλιο μετά και την οκτακομματική βουλή που προέκυψε από τις εκλογές, καθώς, και τις διαρροές εγγράφων που σημειώθηκαν στο παρελθόν, ο κ.Χριστοδουλίδης δήλωσε, ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για το πώς το εν λόγω σώμα μπορεί να γίνει αποτελεσματικό.

«Όσοι αποδεχτούν και τηρήσουν το πλαίσιο, που θα θέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είναι εκεί», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα