Προεδρία Βουλής: Πρωτοβουλία Συμμαχίας για υποψήφιο Κέντρου

Τις προοπτικές συνεργασίας για ανάδειξη νέου Προέδρου της Βουλής, μελετούν τα κομματικά επιτελεία.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό και η δυναμική της υποψηφιότητας του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας πολιτών ,δήλωσε ύστερα από τη συνάντηση ότι θα αναπτύξει πρωτοβουλία για εξεύρεση υποψηφίου από τον κεντρώο χώρο, μη αποκλεισμένου

του Μαρίνου Σιζόπουλου.

Ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι προωθεί συνάντηση όλων των Αρχηγών του κεντρώου χώρου, ώστε να υπάρξει το ενδεχόμενο δυναμικής νίκης.

Η στήριξη της υποψηφιότητας Σιζόπουλου εκ μέρους του ΔΗΚΟ, προσδίδει ισχυρή δυναμική στην υποψηφιότητα του Προέδρου της ΕΔΕΚ, διαμορφώνοντας προϋποθέσεις σύμπλευσης όλων των δυνάμεων του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου.

Το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα, κυρίως, στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ, οποία άρχισε στις 10.00 και βρίσκεται σε εξέλιξη και την οποία απασχολεί η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής, με το όνομα του ΓΓ του κόμματος, Άντρου Κυπριανού, να βρίσκεται επί τάπητος. Παράλληλα, η Κ.Ε. θα προβεί και σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Αναμένεται, εξάλλου, ν’ αποφασίσει την τοποθέτηση του Γιώργου Λουκαϊδη στη θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και του Στέφανου Στεφάνου στη θέση του εκπροσώπου τύπου του κόμματος.

Στην Πινδάρου αύριο το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ θα αποφασίσει κατά πόσο θα στηρίξει τον Πρόεδρό του, Αβέρωφ Νεοφύτου και θα αντιπαρατεθεί με το κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης.

Την Τετάρτη το απόγευμα θα συνέλθει η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών για εκτίμηση της κατάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεσή του για διεκδίκηση της Προεδρίας της Βουλής εξέφρασε και ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, στη βάση της πρότασης του 2011, που προνοούσε την εναλλαγή στη μέση της θητείας.

Το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Βουλής απασχολεί και το Προεδρικό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι το Προεδρικό προτιμά την εκλογή προσώπου, που θα συμπλέει με τις θέσεις της Κυβέρνησης στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο κ. Χριστοδουλίδης, επανέλαβε, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει καμία εμπλοκή στις διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής. Το αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα σεβαστό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα