Επενδύουν στον τουρισμό

Εκστρατεία στη Μ. Βρετανία για προώθηση της «Βόρειας Κύπρου» ως χειμερινού τουριστικού προορισμού
«Πολλοί Βρετανοί είναι ιδιοκτήτες σπιτιών στα κατεχόμενα και, ως εκ τούτου, πολλές βρετανικές οικογένειες φιλοξενούνται στα σπίτια των φίλων τους ή νοικιάζουν το σπίτι τους», δήλωσε ο «υπουργός» Τουριστικής Ανάπτυξης Δρ Φαΐζ Σουτσούογλου

Προσπάθειες ούτως ώστε να κρατηθεί ζωηρό το τουριστικό ενδιαφέρον τους φθινοπωρινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες καταβάλλει το κατοχικό καθεστώς. Σύμφωνα με δηλώσεις του «υπουργού» Τουριστικής Ανάπτυξης Δρα Φαΐζ Σουτσούογλου, ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα

το Λονδίνο, προκειμένου να παραστεί στην έκθεση World Travel Market 2015, «αυτή τη στιγμή ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την "ΤΔΒΚ" έχει φτάσει τα 3 εκατομμύρια και διαθέτουμε 35.000 κλίνες. Θα είμαστε ένα αυτάρκες κράτος». Ο ίδιος μάλιστα πρόσθεσε ότι τα ξενοδοχεία θα παραμένουν ανοικτά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και αναμένεται η άφιξη 50.000 τουριστών από τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Απευθείας πτήσεις
Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Σταρ Κιπρίς», ο κ. Σουτσούογλου, μιλώντας στους διαχειριστές και τους εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής ΜΚΟ στο Λονδίνο, είπε ότι ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν τα κατεχόμενα το 2015 έφτασε το 1 εκατομμύριο, σημειώνοντας ότι 650.000 εξ αυτών ήρθαν από την Τουρκία. Επιπλέον, ο αξιωματούχος του κατοχικού καθεστώτος εξήγησε ότι έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες αιτήσεις για την έναρξη απευθείας πτήσεων προς την «ΤΔΒΚ» το 2016. Τόνισε, επίσης, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι η μεταφορά, προσθέτοντας ότι υπήρξαν προσπάθειες από ιδιώτες για τη δημιουργία μιας αεροπορικής εταιρείας στα κατεχόμενα. Το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως είπε, το συζητούν οι κατοχικές Αρχές με αξιωματούχους από την Τουρκία.

Βρετανοί στα κατεχόμενα
Ερωτηθείς για τον αριθμό τουριστών από τη Βρετανία, ο Σουτσούογλου δήλωσε ότι εντός των πρώτων εννέα μηνών του 2015 έφτασαν από τη Βρετανία 22.000. Ωστόσο, πρόσθεσε, πολλοί Βρετανοί είναι ιδιοκτήτες σπιτιών στα κατεχόμενα και, ως εκ τούτου, πολλές βρετανικές οικογένειες φιλοξενούνται στα σπίτια των φίλων τους ή νοικιάζουν το σπίτι τους. Εκτιμάται πάντως ότι ο αριθμός των Βρετανών που διαμένουν στα κατεχόμενα είναι περίπου 100.000. Επισκεπτόμενος την αντιπροσωπία της «ΤΔΒΚ» στην έκθεση, ο Σουτσούογλου δήλωσε πως η βρετανική αγορά είναι πολύ σημαντική για το κατοχικό καθεστώς, και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα καταβληθούν προσπάθειες για επέκταση της συνεργίας.

Διαφήμιση στα ταξί
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η παράνομη τηλεόραση του Bayrak, ο Σουτσούογλου επισκέφθηκε τον σταθμό του τρένου SLR Custom House, όπου σε μήκος 38 μέτρων έχουν τοποθετηθεί πινακίδες και 53 μικρότερες αφίσες προβολής της «Βόρειας Κύπρου». Σε δηλώσεις του εκεί, είπε ότι οι αφίσες ήταν καλά τοποθετημένες στην είσοδο του σταθμού, με τρόπο που μεγάλος αριθμός των ανθρώπων θα μπορούσαν να τις δουν. Πρόσθεσε ότι οι διαφημίσεις αυτές ήταν σημαντικές για τη δημιουργία ενδιαφέροντος για τη «Βόρεια Κύπρο» ως τουριστικό προορισμό. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η «Σταρ Κιπρίς», αγγελίες προώθησης της «Βόρειας Κύπρου» έχουν επιπλέον τοποθετηθεί σε 130 μαύρα ταξί, τα οποία αποτελούν μιαν από τις πιο περίφημες εικόνες του Λονδίνου, ενώ παράλληλα μοιράζονται καθημερινά στους πελάτες ταξί φυλλάδια για προώθηση της «Βόρειας Κύπρου».

Keywords
Τυχαία Θέματα