Επέστρεψαν τα «ερυθρόλευκα» χαμόγελα

Μετά από δύο ήττες, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν την Ένωση και ανέβηκαν στην 5η θέση

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3
10’ (πεν.), 14’ (πεν.) Μακρίεφ, 78’ Πεδρίτο
ΕΝΩΣΗ 1
15’ Ντίξον

Αντίδραση στο στραπάτσο του ΑΠΟΕΛ, με μια εβδομάδα καθυστέρηση. Μετρώντας δύο σερί ήττες (η δεύτερη από τον Άρη στο Τσίρειο) η Νέα Σαλαμίνα παρατάχθηκε στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ένωση έχοντας

στο μυαλό της μόνο τη νίκη. Και την πήρε, πιο δύσκολα από ό,τι υποδηλώνει το τελικό, έφτασε τους 16 βαθμούς και θα περιμένει το σημερινό ντέρμπι της Λευκωσίας για να δει κατά πόσον θα διατηρηθεί στην 5η θέση της βαθμολογίας (η Ομόνοια έχει 15 βαθμούς).
Για τους τρεις βαθμούς πήγε στη Λάρνακα και η ομάδα του Παραλιμνίου, πριν όμως καλά-καλά ξεκινήσει το παιχνίδι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, από δύο εκτελέσεις πέναλτι του Μακρίεφ (9’, 14’). Αντέδρασε πάντως άμεσα, μείωσε στο 15 με γκολάρα του Ντίξον, δεν κατάφερε όμως να νικήσει για δεύτερη φορά στο παιχνίδι τον Στέιμπορς. Ο Πεδρίτο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 78’. Έξι παιχνίδια χωρίς νίκη συμπλήρωσε η Ένωση, η οποία είχε τον Γιασουμή Γιασεμάκη στον πάγκο της.

15 λεπτά, τρία γκολ!
Ονειρικό πραγματοποίησαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, αφού μέχρι το 14’ λεπτού πρόλαβαν να στείλουν δύο φορές την μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο: με εκτέλεση πέναλτι! Εκτελεστής και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Μακρίεφ (σωστή η υπόδειξη του διαιτητή και στις δύο παραβάσεις), στέλνοντας την μπάλα και τις δύο φορές στην κάτω δεξιά γωνία του Ελλαδίτη τερματοφύλακα.

Η Ένωση πάντως δεν τα έβαλε κάτω. Αντίθετα, πείσμωσε και σχεδόν με τη σέντρα μείωσε σε 2-1. Ο Νίξον κατέβασε όμορφα την μπάλα, έκανε πανέμορφη ντρίπλα γυρίζοντας 180 μοίρες και με ασύλληπτο κεραυνό έστειλε την μπάλα πάνω από τον Στέιμπορς, πετυχαίνοντας το γκολ της αγωνιστικής. Οι «βυσσινί» ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, χωρίς όμως να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ανοικτό ματς
Η Νέα Σαλαμίνα μπήκε δυνατά και στο β΄ μέρος, ψάχνοντας το γκολ που θα κλείδωνε το τρίποντο. Μάρτσιεφ και Άντιτς έφτασαν κοντά στο 3-1, αλλά ο Αμπάρης ειχε την απάντηση στα σουτ τους. Σημαντική στιγμή χάθηκε και στο 60', με την κεφαλιά του Μακρίεφ να φεύγει λίγο άουτ.
Αφού η Σαλαμίνα δεν καθάρισε το παιχνίδι, η Ένωση ξεθάρρεψε και άρχισε να βγαίνει με αξιώσεις στην επίθεση. Ο Ντίξον έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες, πρώτη σε τετ-α-τετ με τον Στέινμπορς και λίγο αργότερα, αν και εκτός ισορροπίας, δεν κατάφερε να σκοράρει προ κενής εστίας.
Τα πάντα κρίθηκαν στο 78’, όταν σε μια αντεπίθεση ο Πεδρίτο βρέθηκε στην περιοχή και με διαγώνια βολίδα νίκησε τον Αμπάρη για το 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητές: Θ. Μούσκος (Δ. Τούρος - Στ. Χριστοδούλου)
Κίτρινες: Μπεμπά/ Δανιήλ, Βαλιάνος, Μπόζοβιτς

Νέα Σαλαμίνα: Στέινμπορς, Άντις, Ζάρκοβιτς, Μπεμπά, Τζούρτζουριτς (82΄ Κολίνα), Μακρίεφ, Παύλου (86΄ Χριστοφή), Κούσουλος, Μάρτσεφ (67΄ Πεδρίτο), Σκοπελίτης, Τσίνα.
Ένωση: Αμπάρης, Πιερέττης, Σίλβα, Μπάουμαν (66΄ Φροξυλιάς), Βούκσεβιτς, Δανιήλ (57΄ Σβόγιτς), Μπόζοβιτς, Βαλιάνος, Μπούντιμιρ, Ντίξον (86΄ Παπαδόπουλος), Ραάσμπεκ.

«Πειθαρχημένοι μπορούμε να…»
Μετά το τέλος του αγώνα οι δύο προπονητές δήλωσαν τα πιο κάτω:

Γ. Γιασεμάκης: «Δυστυχώς δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Μπήκαμε νωθρά στο παιχνίδι και με δύο λάθη βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Είχαμε το σθένος να το παλέψουμε, μπήκαμε ξανά στο παιχνίδι, πιέσαμε στη συνέχεια και είχαμε ευκαιρίες για να ισοφαρίσουμε. Με την πάροδο του χρόνου δεν καταφέραμε να είμαστε όπως στο πρώτο μέρος, αν και βρήκαμε 1-2 ευκαιρίες».

Γ. ντε Γιόνκε: «Ήμασταν τυχεροί και σημειώσαμε δύο γκολ στο ξεκίνημα. Έδωσα ένα παράδειγμα στους παίκτες, πώς όταν μια γάτα είναι στη γωνιά μπορεί να αντιδράσει. Είχαν δυσκολίες λόγω αλλαγής προπονητή. Ήταν καθοριστικό το γκολ. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις γωνίες, καθώς ο αντίπαλος παίζει από το κέντρο. Αφήσαμε χώρους στην άμυνα και είχαν ευκαιρίες να ισοφαρίσουν. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι σε αυτό το κομμάτι. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε με αντεπιθέσεις, κάτι που δεν προτιμώ. Αν είμαστε πειθαρχημένοι μπορεί να νικήσουμε οποιοδήποτε αντίπαλο. Μπορεί και να χάσουμε. O προπονητής καταλαβαίνει το πάθος του κόσμου. Το αντιλαμβάνομαι, γιατί προέρχομαι από σύλλογο με τα ίδια στοιχεία. Πρέπει να είναι δίπλα μας και στα δύσκολα και στα εύκολα».

Keywords
Τυχαία Θέματα