Επανεξελέγη πρόεδρος του ΚΕΚ ο Ιζτζιάν

Επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο στη θέση του προέδρου του κόμματος Ενωμένη Κύπρος ο Ιζέτ Ιζτζιάν, με το κόμμα να κάνει αποδεκτό κατά πλειοψηφία το πρωτόκολλο συνεργασίας εν όψει των «βουλευτικών» και «τοπικών εκλογών» με το κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης – νέες δυνάμεις του Μεχμέτ Τσακιτζί.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η εκλογική συνέλευση του ΚΕΚ έγινε χθες και εκλέγησαν επίσης τα μέλη των συλλογικών οργάνων του κόμματος, 20

στην κομματική βουλή (διευρυμένου) και 5 στο ανώτατο τιμητικό συμβούλιο (ανώτερη ιεραρχία).

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν με τη μαζική παραίτηση 44 στελεχών του ΚΕΚ μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με το ΚΚΑ. Ο Ιζέτ Ιζτζιάν, στην ομιλία του, είπε ότι μέχρι σήμερα ποτέ άλλοτε δεν χρειαζόταν τόσο πολύ μια συνένωση δυνάμεων στην αριστερά και σημείωσε ότι το κόμμα του είχε καλέσει σε κοινό αγώνα όλα τα κόμματα της αριστεράς, το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, το κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, το κόμμα Νέα Κύπρος και το κόμμα Κοινοτικής Απελευθέρωσης, το οποίο ήταν το μόνο που ανταποκρίθηκε.

Σημειώνεται ότι το εκλογικό συνέδριο στο κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας με πρόεδρο τον Τζεμάλ Οζγιγίτ, που είχε προκηρυχθεί για τον Δεκέμβριο, αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων και των επικείμενων πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» τον Γενάρη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα