Kibris: Επαφές ένταξης παράνομου αεροδρομίου σε εσωτερικές πτήσεις Τουρκίας

«Η πρόσφατη πρωτοβουλία τους για ένταξη του αεροδρομίου της Τύμπου στις εσωτερικές πτήσεις της Τουρκίας με σκοπό τη μείωση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων, είχε εκληφθεί διαφορετικά», υποστήριξε ο λεγόμενος αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός τουρισμού, πολιτισμού, νεολαίας και περιβάλλοντος Φικρί Ατάογλου, σημειώνοντας ότι «θα προβεί σε επίσημες επαφές και πρωτοβουλίες για το θέμα αυτό την επικείμενη περίοδο», σύμφωνα με την Kıbrıs (02.03.22).

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε συνέντευξή του στο τουρκοκυπριακό «πρακτορείο ειδήσεων» (ΤΑΚ), ο Ατάογλου είπε

ότι στις 11 Μαρτίου θα συναντηθεί στην Αττάλεια της Τουρκίας με την εταιρεία, που ενδιαφέρεται να ιδρύσει νέα αεροπορική εταιρεία στα κατεχόμενα, προσθέτοντας ότι έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες για συνεργασία ιδιωτικού – «κρατικού» τομέα.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού, αφού το 61% των ξενοδοχειακών μονάδων είναι πεντάστερα ξενοδοχεία, ο Ατάογλου  ανέφερε ότι διεξάγονται εργασίες ως προς την εφαρμογή εναλλακτικού τουρισμού, προσθέτοντας ότι προωθούν μοντέλα τουρισμού, σχετικά με τον αθλητισμό και της διεξαγωγής συνεδρίων. Μετά την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδίου στην κατεχόμενη Γαλάτεια, θα παρατηρηθούν μοντέλα εναλλακτικού τουρισμού εκεί, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου και γκολφ, ενημέρωσε ο Ατάογλου, προσθέτοντας ότι υπάρχει, επίσης,  μελέτη για θαλάσσια γραμμή ταχείας συγκοινωνίας πλοίων μεταξύ κατεχόμενης Βοκολίδας και Αμμοχώστου.

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Ατάογλου δήλωσε ότι το πρόγραμμα του χειμερινού τουρισμού θα επαναρχίσει φέτος μετά τη θερινή τουριστική περίοδο και ότι στοχεύουν να φέρουν γύρω στις 100 χιλιάδες τουρίστες μέχρι τέλους του χρόνου. Με συνάντηση που θα διεξάγουν στα μέσα του Μάρτη, στοχεύουν στην μεταφορά τουριστών από τη Ρωσία, είπε ο Ατάογλου, επισημαίνοντας ότι η αγορά του Αζερμπαϊτζάν είναι ανάμεσα στους στόχους τους.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα