Επ. Παπαδόπουλου: Προτάσεις για την κοινωνική πολιτική

Σε ανακοίνωση, το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρθηκε στις προτάσεις του υποψήφιου προέδρου για την κοινωνική πολιτική.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Είναι άμεση και απόλυτη ανάγκη, να αποκατασταθεί, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, η κοινωνική συνοχή.

Δημιουργούμε ένα σύγχρονο σύστημα πρόνοιας, με όρους δίκαιης κοινωνικής κατανομής για τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται την υποστήριξή μας.

Δεν μας ενδιαφέρει ένα κράτος πρόνοιας που περιορίζεται απλά σε πολιτική επιδομάτων.



Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, με τρόπο που επιτρέπει και παρακινεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να αναπτύξουν πρωτοβουλίες ικανές να οδηγήσουν στην αποκατάσταση της θέσης τους στον κοινωνικό ιστό, ώστε να έχουν μέρισμα στην ευημερία.

Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν:

Σημαντικές βελτιώσεις στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων και να αρθούν οι αδικίες.

Οργανωτικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, με στόχο τον διπλασιασμό των χαμηλότερων συντάξεων μέσα σε μια 10ετία, έτσι ώστε να υπάρχει μια αξιοπρεπής ελάχιστη εγγυημένη σύνταξη.

Συγκεκριμένα μέτρα για την πληρέστερη δυνατή κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρίες και τη διευκόλυνση άμεσης συμμετοχής τους στην καθημερινή ζωή.

Εξασφάλιση ισότιμης συμμετοχής στην εκπαίδευση για κάθε παιδί με αναπηρία. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε έμπρακτα ότι όλα τα παιδιά μπορούν να μάθουν και να τύχουν επαγγελματικής κατάρτισης για να έχουν αξιοπρεπή εργοδότηση. Φτάνει να τους το επιτρέψουμε.

Ολοκληρωμένη στρατηγική για το ζήτημα της μετανάστευσης τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο και δημιουργία Συντονιστικού Φορέα μετανάστευσης, ένταξης και ασύλου, ώστε να λειτουργούν με κοινή κατεύθυνση όλες οι αρμόδιες αρχές, αλλά και να αντιμετωπιστούν κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Στήριξη των κατοίκων των ορεινών περιοχών.

Δημιουργία Κέντρων Εξυπηρέτησης για την Υγεία των Πολιτών (ΚΕΥΠ).

Μέτρα για τη διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων συμπατριωτών μας.

Ίδρυση «Ταμείου Κοινωνικής Δράσης».

Διασφάλιση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών.

Συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Υιοθέτηση νομοθεσίας που θα θέσει τις βάσεις και τις υποχρεώσεις του Κράτους για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Θέλουμε να αλλάξουμε την αντίληψη για τον στόχο και το περιεχόμενο της κοινωνικής πολιτικής στην Κύπρο.

Τόσο η σημερινή Κυβέρνηση όσο και η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ, έμειναν στην πολιτική των επιδομάτων. Δεν καταπολέμησαν τη γραφειοκρατία. Δεν πέτυχαν ένα Κράτος Προνοίας ικανό να προσφέρει όχι μόνο την επιβίωση των δυσπραγούντων αλλά και την αξιοπρεπή τους διαβίωση.

Οι προτάσεις μας αναγνωρίζουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των Πολιτών τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν ποτέ.

Μόνο έτσι το κράτος πρόνοιας θα αποκτήσει και πάλι περιεχόμενο στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα