Επ. Λιλλήκα: Νέες απειλές Τουρκίας στα ενεργειακά

Σε ανακοίνωση τύπου το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις της Τουρκίας στα ενεργειακά ζητήματα.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Μετά την απενοχοποίηση της Τουρκίας που κατάφερε στο Κρανς Μοντάνα ο πρόεδρος Αναστασιάδης , ζητήσαμε να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις της Τουρκίας στο Εθνικό Συμβούλιο και η δική μας αντίδραση.

Από τότε η Τουρκία προχωρεί στο Πλάνο Β’ που έχει καταστρώσει και ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναλώνεται στο να δηλώνει τη ετοιμότητα του να ξεκινήσει

τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν.

Σήμερα όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες η Άγκυρα εκτοξεύει νέες απειλές στον ενεργειακό τομέα στέλνοντας στην περιοχή του Αποστόλου Ανδρέα πλατφόρμα εξόρυξης αμφισβητώντας ακόμα μια φορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτή η κυβέρνηση παρά τις επιμέρους συμφωνίες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή,ούτε να αξιολογήσει σωστά τα πλεονεκτήματα μας με αποτέλεσμα την όποια αντίδραση στα σχέδια της Τουρκίας να την αναμένει από την αποφασιστικότητα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια ώρα επί του εδάφους η Τουρκία σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό οικονομικής εξάρτησης των κατεχομένων και πλήρους αλλαγής του δημογραφικού χαρακτήρα.

Είναι γι’αυτό το λόγο που καλούμε τον Νίκο Αναστασιάδη να αφήσει κατά μέρος τις προεκλογικές μεταλλάξεις του και να συγκαλέσει άμεσα Εθνικό Συμβούλιο όπου να γίνει εις βάθος συζήτηση των εξελίξεων και να τεθούν οι κατευθυντήριες γραμμές της δικής μας πολιτικής έναντι των τουρκικών προκλήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα