Γ.Λιλλήκας: Δυστυχώς, δεν μπορώ να πιστέψω το Ν.Αναστασιάδη

Σε Ανακοίνωση Τύπου, το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα αναφέρθηκε στην επίσκεψη Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσία, τονίζοντας ότι τέτοιες επισκέψεις είναι χρήσιμες.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Θέλω να χαιρετίσω την επίσκεψη του κ. Αναστασιάδη στην πρωτεύουσα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τέτοιες επισκέψεις, κυρίως στις χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας

είναι πάντα χρήσιμες και μπορούν να είναι και εποικοδομητικές για την εθνική μας υπόθεση και όχι μόνο.

Θέλω όμως ταυτόχρονα να διαπιστώσω ότι ακούγοντας τον κ. Αναστασιάδη να δηλώνει ότι θέλει την εμπλοκή και των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α στα πλαίσια μιας νέας διάσκεψης για το Κυπριακό, να υπενθυμίσω στον κ. Αναστασιάδη όταν καταθέσαμε την πρόταση στο Εθνικό Συμβούλιο, όταν επιμέναμε για την εμπλοκή και την παρουσία και των πέντε μονίμων μελών στην Διάσκεψη της Γενεύης, αλλά και στο Κρανς Μοντάνα, η απάντηση του ήταν ότι κάποιες από τις χώρες μέλη του Σ.Α δεν ενδιαφέρονταν.

Κάτι το οποίο από τότε εμείς δηλώναμε ότι δεν ευσταθεί.

Δυστυχώς, έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια, δυο αποτυχημένες Διασκέψεις, χρειάστηκε η χρεοκοπία της πολιτικής Αναστασιάδη, που περιόρισε την διαχείριση του Κυπριακού μόνο στις Η.Π.Α και στην Βρετανία, για να συνειδητοποιήσει, εάν συνειδητοποίησε, ότι χρειαζόμαστε την παρουσία και των μονίμων μελών του Σ.Α. που είναι χώρες φίλοι της Κύπρου, όπως η Ρωσία, η Γαλλία και η Κίνα.

Δυστυχώς, δεν μπορώ να πιστέψω τον κ. Αναστασιάδη ότι εάν επανεκλεγεί θα εμπλέξει και τα πέντε μόνιμα μέλη του Σ.Α.

Ο κ. Αναστασιάδης μας έχει συνηθίσει σε πολιτικές μεταμφιέσεις όταν η πολιτική του οδηγείται σε αδιέξοδα, ιδιαίτερα σε προεκλογικές περιόδους και πολύ φοβάμαι, για να μην πω ότι είμαι σίγουρος, ότι στην περίπτωση επανεκλογής του, θα συνεχίσει να ακολουθεί την ίδια πεπατημένη, θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τις Η.Π.Α, τις οποίες θεωρεί ως στρατηγικό εταίρο και είχε την ψευδαίσθηση για τουλάχιστον τρία χρόνια ότι η Κύπρος είχε μετατραπεί σε στρατηγικό εταίρο των Η.Π.Α, με αποτέλεσμα να κάνει τα ίδια λάθη και να μας απομονώσει από στρατηγικούς φίλους.

Για αυτό είναι που απαιτείται μια νέα προσέγγιση στο Κυπριακό, να θέσουμε το Κυπριακό σε μια νέα πορεία που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε, αλλά με ειλικρίνεια και με συγκεκριμένο και παραγωγικό τρόπο, όλα τα μόνιμα μέλη του Σ.Α, εξισορροπώντας έτσι το ισοζύγιο δυνάμεων που είναι σε βάρος μας.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή και ο μόνος τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό, είναι με αλλαγή της διακυβέρνησης του τόπου.

Keywords
Τυχαία Θέματα