Ενυπωσιακός ο Τσονγκά, στα ημιτελικά

Ο Jo-Wilfried Tsonga απώλεσε προβάδισμα με δύο σετ, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Kei Nishikori στα 5 σετ, ενός σπουδαίου παιχνιδιού στο Philippe Chatrier. O 30χρονος Γάλλος συνεχίζει να κρατάει ζωντανό το όνειρο των Παριζιάνων και επέστρεψε στα ημιτελικά ενός Grand Slam μετά από δύο χρόνια, όταν ήταν και πάλι ημιφιναλίστ στο Παρίσι.

O Tsonga νίκησε τον Nishikori με 6-1, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3 και επέστρεψε στα

ημιτελικά του Roland Garros από το 2013, όταν είχε πραγματοποιήσει την καλύτερη πορεία του στο Grand Slam της πατρίδας του.

Ο 30χρονος Γάλλος, παρά το γεγονός ότι έχασε προβάδισμα με δύο σετ και όλα έμοιαζαν να είναι κατά του, κατάφερε να κάνει δυνατό τελείωμα στο ματς και να κερδίσει το 5ο σετ, δίνοντας μεγάλη χαρά στους 15.000 περίπου συμπατριώτες του που γέμισαν το Philippe Chatrier.

Προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Γαλλικού Όπεν και για 6η συνολικά σε Grand Slam. Θα διεκδικήσει την δεύτερη είσοδό του σε Major τελικό - και πρώτη μετά από το Australian Open του 2008 - ενάντια στον Stan Wawrinka, που νωρίτερα απέκλεισε με 3-0 σετ τον Roger Federer.

Keywords
Τυχαία Θέματα