Συνελήφθη ο δράστης του τριπλού φονικού και συνεργός του

Η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον 31χρονο φερόμενο δράστη του τριπλού φονικού στη Λεμεσό.

Ο δράστης αναζητούνταν επί τρεις ημέρες και είχε δοθεί από την αστυνομία η φωτογραφία του στη δημοσιότητα με σκοπό τον εντοπισμό του. Ο Χριστάκης Θωμά, 31 χρονών, αναζητούνταν από την αστυνομία ως ύποπτος για το φόνο των αδελφών Παράσχου Ντορζή και Κωνσταντίνου Ντορζή ηλικίας 19 και 21 χρονών αντίστοιχα και του 24χρονου Αιμίλιου Μιλτιάδου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δράστης εντοπίστηκε στη Λάνια, της επαρχίας Λεμεσού και οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Λεμεσού, όπου

και θα κρατηθεί απόψε. Φέρεται να διέμενε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι της περιοχής.

Η αστυνομία εντόπισε το δράστη όταν περιπολικό που διερχόταν από το δρόμο Λάνιας - Λεμεσού παρατήρησε άτομο που φορούσε καπελάκι και κρατούσε φανάρι να περπατά. Το περιπολικό σταμάτησε και έστρεψε προς το άτομο όπλο δίνοντας του διαταγή να παραδοθεί. Ο δράστης δεν έφερε την οποιαδήποτε αντίσταση και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στους αστυνομικούς πως κουράστηκε από την καταδίωξη και είχε αποφασίσει να κατέβει προς τη Λεμεσό, με σκοπό να πραδοθεί.

Συνελήφθηκε και τρίτο άτομο το οποίο φέρεται να ήταν συνεργός του δράστη, το οποίο τον βοήθησε αυτές τις μέρες στις μετακινήσεις του.

Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να εκδοθεί ένταλμα προσωποκράτησής του για τους σκοπούς του ανακριτικού έργου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 62χρονος πατέρας του υπόπτου τελεί ήδη υπό 8ημερη κράτηση, αφού σύμφωνα με μαρτυρία, φαίνεται να παρακίνησε τον γιο του στην απονενοημένη πράξη της δολοφονίας των τριών νέων.

Σε δηλώσεις του στην ΑΔΕ Λεμεσού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού Κύπρος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι "η Αστυνομία βρισκόταν επί ποδός από την πρώτη στιγμή, αξιολογώντας και αξιοποιώντας διάφορες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα γραφεία του ΤΑΕ αλλά και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, και απόψε έγινε κατορθωτή η σύλληψη του φερόμενου δράστη στην περιοχή Λάνιας".

Σύμφωνα με τον κ.Μιχαηλίδη, η Αστυνομία κατείχε πληροφορίες και ενδείξεις ότι ο 31χρονος βρισκόταν το πρωί στην περιοχή Γερμασόγειας και έγιναν έρευνες, ενώ δυο αυτοκίνητα που πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε, μεταφέρθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις στην Αστυνομία.

"Αργότερα δόθηκε πληροφορία ότι βρισκόταν σε άλλη περιοχή στην ορεινή Λεμεσού και αφού αξιοποιήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι πληροφορίες αυτές, κινητοποιήθηκαν περίπολα της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της ΜΜΑΔ αλλά και άλλων υπηρεσιών", είπε ο Κύπρος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας ότι, όταν εντοπίστηκε πεζός ο 31χρονος φαίνεται να αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Αύριο ο φερόμενος δράστης θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης του, ανέφερε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, σημειώνοντας πως "από τις πρώτες δικές του δηλώσεις φαίνεται να παραδέχεται τη διάπραξη του αδικήματος".

Από τις εξετάσεις που έγιναν σε κατοικίες και διαμερίσματα έχουν εντοπιστεί και κάποιες ναρκωτικές ουσίες, οι οποίες παραλήφθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν συνδέονται με την όλη δραστηριότητα του 31χρονου, ο οποίος είχε ξυρίσει το πρόσωπο του σε μια προσπάθεια να μην αναγνωριστεί.

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τους πολίτες για τις πληροφορίες που έδωσαν και επίσης όλα τα μέλη της Αστυνομίας και όλες της υπηρεσίες που εργάστηκαν εντατικά για εντοπισμό και σύλληψη του 31χρονου.

Keywords
Τυχαία Θέματα