Έντονο άρωμα κατασκευαστικού τομέα στη λίστα Λαγκάρντ

Τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, αναφορικά με τις διακινήσεις χρήματος από την Κύπρο προς την τράπεζα HSBC στην Ελβετία, έχουν εταιρείες του κυπριακού κατασκευαστικού τομέα, αποκαλύπτουν πηγές της «Σημερινής» που έχουν πρόσβαση στη λίστα Λαγκάρντ.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές, με τις οποίες επικοινώνησε η εφημερίδα, δεν αποκάλυψαν περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της λίστας

και την ταυτότητα των εμπλεκομένων φυσικών και νομικών προσώπων, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στην κατοχή των κυπριακών Αρχών και διερευνώνται για περιπτώσεις φοροδιαφυγής από το καλοκαίρι του 2015.

Πάντως, όπως ενημέρωσε πρόσφατα τους Πολιτικούς Αρχηγούς ο Έφορος Φορολογίας σε σύσκεψη στη Βουλή, δεν υπάρχουν πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα στη λίστα των φυσικών προσώπων.

Δεν ήταν όμως σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνδέονται πολιτικά πρόσωπα με τις εταιρείες που βρίσκονται στη λίστα, λέγοντας πως θα πρέπει να γίνει ειδική έρευνα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Τμήματος Φορολογίας. Ο κ. Τσαγγάρης ξεκαθάρισε, επίσης, πως το Τμήμα του δεν θα δώσει στη δημοσιότητα οποιεσδήποτε λίστες ονομάτων.

Διαβάστε περισσότερα στην «Σημερινή».

Keywords
Τυχαία Θέματα