Εντολή σχηματισμού «Κυβέρνησης» λαμβάνει ο Οζγκιουργκιούν

Στα κατεχόμενα, 16 ημέρες μετά τις λεγόμενες εκλογές της 7ης Ιανουαρίου, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα έχει στις 10:00 συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, που ήταν ο νικητής και θα του δώσει την εντολή σχηματισμού λεγόμενης κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, στάση αναμονής τηρούν τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι Πρόεδροι του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, του Κόμματος του λαού, του Κόμματος Κοινωνικής Δικαιοσύνης και

του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι είχαν χθες το απόγευμα συνάντηση στα γραφεία του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα στα γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Τζεμάλ Οζγιγίτ, δήλωσε ότι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τις διεργασίες για τον σχηματισμό της τετρακομματικής «κυβέρνησης».

Ερωτηθείς τι είναι αυτό που δεν τους επιτρέπει να είναι έτοιμοι ακόμα, ο Τζεμάλ Οζγιγίτ απάντησε «υπάρχει κάποια απόσταση που πρέπει να διανύσουμε ακόμα. Αυτό είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να το κάνουμε πολύ σύντομα. Αλλά δεν πρέπει να καθυστερήσει η διαδικασία».

Χθες το πρωί, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί είχε δει διαδοχικά όλους τους αρχηγούς των λεγόμενων «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν, ο οποίος δήλωσε πως το σωστό είναι να προσπαθήσει να σχηματίσει «κυβέρνηση» το πρώτο κόμμα, επικρίνοντας τα άλλα τέσσερα ότι ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις για μια πολυμερή συνεργασία από την επομένη των λεγόμενων «εκλογών».

Keywords
Τυχαία Θέματα