Εντείνονται οι αντιδράσεις κομμάτων για την κρίση θεσμών

Εντείνονται οι αντιδράσεις των κομμάτων με αφορμή την κρίση θεσμών και την ανοικτή πλέον αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Δημοκρατίας και του Γενικού Εισαγγελέα.

Ενώπιον του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ τέθηκε το θέμα της κρίσης θεσμών και της αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει μεταξύ Προέδρου Αναστασιάδη και Γενικού Εισαγγελέα.

ΔΗΣΥ
Το κυβερνών κόμμα εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Νομική Υπηρεσία και γενικότερα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επιβάλλεται τονίζει, το ταχύτερο δυνατό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να

αποκατασταθεί ανάμεσα στην κοινωνία το αίσθημα εμπιστοσύνης προς τη Νομική Υπηρεσία και το θεσμό της Δικαιοσύνης.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με κανένα τρόπο δεν αμφισβήτησε το πόρισμα Καλλή. Ταυτόχρονα, ορθά δεν ήθελε και δεν θέλει να μείνουν οποιεσδήποτε σκιές. Αναφορές και καταγγελίες κατά άλλων προσώπων, θα πρέπει να διερευνηθούν με τον ενδεδειγμένο νομικό και συνταγματικό τρόπο, έτσι ώστε να προστατευθούν και οι θεσμοί», αναφέρεται χαρακτηριστικά από πλευράς ΔΗΣΥ.

ΑΚΕΛ
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Άντρο Κυπριανού, για το ΑΚΕΛ οι εξελίξεις δεν συνιστούν έκπληξη αφού εδώ και καιρό είχαν καταγγελθεί κακώς έχοντα στη Νομική Υπηρεσία. Επισημαίνει ταυτόχρονα πως οι καταγγελίες Ερωτοκρίτου που έστω και εκ των υστέρων πρέπει να διερευνηθούν, δεν μπορούν να ακυρώσουν το πόρισμα Καλλή ούτε να εξισωθούν μ΄ αυτό.

ΔΗΚΟ
Το ΔΗΚΟ μιλά για πρωτοφανείς εξελίξεις που οδηγούν σε κατάρρευση των πολιτειακών θεσμών. Δυστυχώς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων».

ΕΔΕΚ
Η ΕΔΕΚ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι οι θεσμοί του κράτους βρίσκονται σε κατάσταση πλήρους εξαθλίωσης με θύμα αυτή τη φορά το ίδιο το κράτος δικαίου. Ταυτόχρονα θέτει σειρά ερωτημάτων.

ΕΥΡΩΚΟ
ΤΟ ΕΥΡΩΚΟ υποδεικνύει ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί το πόρισμα Καλλή αλλά και να ερευνηθούν οι καταγγελίες Ερωτοκριτου.

Οικολόγοι
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει επιτέλους να βάλει τάξη στα του οίκου του και τους ανθρώπους που έχει διορίσει σε θέσεις κλειδιά διαμηνύουν οι Οικολόγοι.

Συμμαχία Πολιτών
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών κάλεσε τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να παραιτηθεί για να διευκολύνει το έργο της δικαιοσύνης.

Ομήρου
Έκκληση για διαφύλαξη του Συντάγματος και των Θεσμών απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής. Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως εάν η όποια Κοινοβουλευτική Επιτροπή κρίνει σκόπιμο μπορεί να ζητήσει να κατατεθεί ενώπιον της το πόρισμα Καλλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα