Εντατικές επαφές Τρόικας για αποκρατικοποιήσεις-ΓΕΣΥ

Την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών εξέτασαν οι τεχνοκράτες των κλιμακίων της τρόϊκας που επιχειρούν στην Κύπρο.

Αρχή Λιμένων

Κατά τη συνάντηση με την Αρχή Λιμένων, οι τροϊκανοί ζήτησαν να ενημερωθούν για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων του μνημονίου και την πρόοδο των εργασιών αποκρατικοποίησης των εμπορικών δραστηριοτήτων του λιμανιού της Λεμεσού.«Είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του 2015 να υπογραφεί συμφωνία με

τον επενδυτή. Νοουμένου ότι ο επενδυτής θα δώσει το ποσό που αξίζει, θεωρούμε ότι θα είναι προς όφελος και του τόπου και της Αρχής Λιμένων», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ανθή Κληρίδου, Αναπληρώτρια Γ.Δ. της Αρχής Λιμένων.

CYTA

Ακολούθησε συνάντηση των τροϊκανών με τη διεύθυνση της Cyta και τις συντεχνίες των εργαζομένων στον οργανισμό. Οι συντεχνίες πνέουν μένεα, γιατί όπως λέγουν δεν κλήθηκαν στη Μεικτή Συμβουλευτική Επιτροπή.Ο Γ.Γ. της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ, Αλέκος Τρυφωνίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τους ρωτήσαμε αν θέλουν και τα χρήματα και την ιδιωτικοποίηση και πήραμε σαφέστατη απάντηση ότι τα θέλουν και τα δύο».Το συνδικαλιστικό κίνημα, αναφέρθηκε, θα σταθεί αντιμέτωπο στην αποκρατικοποίηση, αν δεν τηρηθούν βάσει του νόμου περί αποκρατικοποιήσεως όσα έχουν συμφωνηθεί και αν ο στρατηγικός επενδυτής δεν είναι ο καταλληλότερος, ώστε να αυξήσει την αξία της Cyta και παράλληλα την αξία και την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου.Στη συνάντηση συμμετείχε και ο νομικός σύμβουλος των συντεχνιών, ο οποίος εξετάζει μεταξύ άλλων και συνταγματικά θέματα.

Θέματα τουρισμού

Στο μεταξύ, θέματα τουρισμού κυριάρχησαν στις χθεσινές επαφές του υπουργείου τουρισμού με την τρόϊκα.Ο Γ.Δ. του Υπουργείου Εμπορίου, Στέλιος Χειμώνας σημείωσε: Μιλήσαμε για τρόπους αναβάθμισης του προϊόντος μας, να καταστήσουμε την Κύπρο πιο ελκυστική, μέτρα να διευρύνουμε το προϊόν μας ώστε να λύσουμε το πρόβλημα της εποχικότητας, τρόπους να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας, και άλλα.Εξάλλου, τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα συνάντηση με τεχνοκράτες της τρόϊκας η οποία θα αφιερωθεί στα ενεργειακά.«Θα συζητήσουμε το θέμα του φυσικού αερίου, την εσωτερική αγορά της Κύπρου – τόσο αυτήν του ηλεκτρισμού όσο και αυτήν του φυσικού αερίου – και διάφορα θέματα που αφορούν τη ρύθμιση και το νέο μοντέλο αγοράς το οποίο προωθούμε για να φέρουμε τον ανταγωνισμό στην Κύπρο και στον τομέα της ενέργειας», πρόσθεσε ο κ. Χειμώνας.Το θέμα του ΓεΣΥ απασχόλησε συνάντηση των τροϊκανών με τον Υπουργό Υγείας.Την Παρασκευή θα τεθεί επί τάπητος το θέμα του πλαισίου αφερεγγυότητας σε συνάντηση των εμπειρογνωμόνων των κομμάτων με τους τροϊκανούς.Οι επαφές γίνονται εν τη απουσία των τριών επικεφαλής των κλιμακίων καθώς το μνημόνιο βρίσκεται στον πάγο λόγω του αδιεξόδου στο θέμα των εκποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα