Ένσταση Νικολαϊδη για την επανακαταμέτρηση ψήφων στη Λεμεσό

Ένσταση αναμένεται να καταθέσει η πλευρά Νικολαϊδή, σε σχέση με το αίτημα για επανακαταμέτρηση των ψήφων στην υπόθεση του Δήμου Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, το αίτημα για επανακαταμέτρηση έχει ήδη επιδοθεί στους διάδικους, οι οποίοι θα εμφανιστούν για πρώτη φορά ενώπιον του εκλογοδικείου για την εν λόγω υπόθεση. Τυπική διαδικασία, χαρακτηρίζουν νομικοί κύκλοι, τη σημερινή διαδικασία.

Πρόθεση της πλευράς Νικολαϊδη

είναι να καταθέσουν ένσταση για την επανακαταμέτρηση, κυρίως λόγω του ότι υποστηρίζουν πως οι διαδικασίες έγιναν νομότυπα και δεν υπάρχει λόγος να υποβληθούν οι δημότες αλλά και ο δήμος σε αυτή τη διαδικασία.

Δείτε σχετικά: Δήμος Λεμεσού: Θα αποδεχθούν ή όχι την επανακαταμέτρηση;

Αιτητές είναι ο τέως Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου και πέντε δημότες που στήριξαν την υποψηφιότητά του, και συγκεκριμένα οι Άντρος Καυκαλιάς, Κώστας Κώστα, Κυριάκος Κυριάκου, Πέτρος Αλεξάκης και Θωμάς Χαραλάμπους και διάδικοι ο Υπουργός Εσωτερικών, ο νυν Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, ο Γενικός Έφορος Εκλογών και ο Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού.

Στην αίτηση, που κατατέθηκε στις 7 Φεβρουαρίου, αναφέρεται πως είναι ο Ανδρέας Χρίστου που έλαβε την πλειοψηφία των νόμιμων ψήφων και θα έπρεπε να ανακηρυχθεί Δήμαρχος Λεμεσού και αμφισβητείται ο τρόπος με τον οποίον καθορίζονταν τα έγκυρα και τα άκυρα ψηφοδέλτια, καθώς γίνεται αναφορά σε μαρτυρίες για έγκυρα ψηφοδέλτια υπέρ της υποψηφιότητας Ανδρέα Χρίστου, τα οποία θεωρήθηκαν άκυρα και σε άκυρα ψηφοδέλτια που θεωρήθηκαν έγκυρα, υπέρ του Νίκου Νικολαΐδη.

Υπενθυμίζεται πως η διαφορά μεταξύ των δυο διεκδικητών της δημαρχίας Λεμεσού ήταν μόλις εννέα ψήφοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα