Ένωση Δήμων:Θέλει άμεσα μεταρρυθμίσεις στην ΤΑ

Η Ένωση Δήμων Κύπρου καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών όπως ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και διαβιβάσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων συμπληρωμένα τα τρία νομοσχέδια για μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τελική εξέταση και ψήφιση τους από την Ολομέλεια πριν από τις θερινές διακοπές.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Δήμων Κύπρου

αναφέρει ότι “αν υπάρξει οποιαδήποτε αργοπορία ή κωλυσιεργία κινδυνεύει να μείνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς μεταρρύθμιση με πολύ δυσάρεστες και άμεσες συνέπειες”.

Για το σκοπό αυτό η Ενωση Δήμων Κύπρου αποστέλλει σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, με κοινοποίηση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Η Eκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων σε συνεδρία της που έγινε χθες Τρίτη εξέτασε το θέμα της ατυχούς κατάληξης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την εξέλιξη αυτή εκφράζει τη λύπη και την απογοήτευσή της, γιατί κατά τη δική της εκτίμηση, και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, “υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας που ξεκίνησε πριν από δυόμιση χρόνια”.

Η Ένωση Δήμων Κύπρου σημειώνει ότι “σε αυτό το διάστημα κατέβαλε έντονες και ειλικρινείς προσπάθειες προς όλες τις κατευθύνσεις και κατέθεσε με σαφήνεια τις θέσεις της, επιδιώκοντας τον εκσυγχρονισμό και την πραγματική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”.

“Είναι γι’ αυτό το λόγο που εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των δήμων, οι πλείστοι των οποίων βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση”, αναφέρει η Ένωση Δήμων Κύπρου.

Καταλήγοντας, εκτιμά, “πως η όλη εργασία που έχει παραχθεί σε αυτό το χρονικό διάστημα, μέσα από την οποία επιτεύχθηκαν σημαντικές συγκλίσεις από όλους τους εμπλεκομένους, μπορεί να αξιοποιηθεί από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 22ας Μαΐου 2016 και η οποία καλείται να θέσει ως άμεση προτεραιότητά της το επίμαχο αυτό ζήτημα, που αφορά την ίδια την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα