Champions League: Τ' άλλα δύο εισιτήρια για την τετράδα!

Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι περιμένουν στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα βρεθούν επίσης το βράδυ της Τετάρτης οι Μπαρτσελόνα και Μπάγερν, αν δεν ηττηθούν από Ατλέτικο και Μπενφίκα, αντίστοιχα. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες.

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά του Champions League 2015-16 και το βράδυ της Τετάρτης θα συμπληρωθεί

η τετράδα με τα άλλα δύο εισιτήρια που θα δοθούν σε Μαδρίτη και Λισαβόνα.

Για να βρεθούν στους "4" δύο ομάδες από την ισπανική πρωτεύουσα θα πρέπει η Ατλέτικο να ανατρέψει τη νίκη της Μπαρτσελόνα με 2-1 την Βαρκελώνη, ενώ η Μπενφίκα έχει στα χαρτιά ακόμη πιο δύσκολο έργο, καθώς η Μπάγερν είχε επικρατήσει με 1-0 στο Μόναχο.

Μπενφίκα - Μπάγερν

Τρεις φορές στο παρελθόν Μπενφίκα και Μπάγερν έχουν τεθεί αντιμέτωπες σε νοκ-αουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και στις τρεις περιπτώσεις είχαν προκριθεί οι Γερμανοί (1976, 1981 και 1995), οι οποίοι έχουν το προβάδισμα και για 4η πρόκριση, καθώς πριν 8 βράδια επικράτησαν με 1-0 στο Μόναχο.

Αν λοιπόν οι Βαυαροί τα καταφέρουν, θα βρεθούν στα ημιτελικά του Champions League για 5η σερί χρονιά και συνολικά για 18η φορά στην ιστορία τους.

Τελευταία φορά που η Μπενφίκα είχε βρεθεί στα ημιτελικά ήταν το 1990, όταν είχε χάσει στον τελικό από τη Μίλαν. Αν αποκλείσει λοιπόν την Μπάγερν θα προκριθεί στους "4" της Ευρώπης μετά από 26 χρόνια και για 9η φορά στην ιστορία της.

Οι "αετοί" θα στερηθούν λόγω τιμωρίας τον καλύτερο παίκτη τους, τον Ζόνας, έτσι το βάρος στην επίθεση πέφτει στον Κώστα Μήτρογλου, ενώ ο Ρουί Βιτόρια δεν έχει στην διάθεσή του λόγω τραυματισμών και τους Ζούλιο Σέζαρ, Λισάντρο Λόπες, με την συμμετοχή του Γκαϊτάν να είναι αμφίβολη.

Τα κλασικά προβλήματα στο κέντρο της άμυνας έχει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, καθώς νοκ-άουτ είναι οι Μπάντστουμπερ, Τζερόμ Μπόατενγκ και Μπενατιά, όπως και ο Άριεν Ρόμπεν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κίνγκσλεϊ Κομάν.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ederson; André Almeida, Lindelöf, Jardel, Eliseu; Fejsa, Renato Sanches, Gaitán (Carcela-González), Pizzi; Raúl Jiménez, Mitroglou.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Neuer; Lahm, Kimmich (Martínez), Alaba, Bernat; Vidal, Thiago; Costa, Ribéry; Müller, Lewandowski.

Ατλέτικο - Μπαρτσελόνα

Πριν 2 χρόνια, στην ρεβάνς της προημιτελικής φάσης, η Ατλέτικο νίκησε με 1-0 την στο "Βιθέντε Καλντερόν" και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Τότε στο "Καμπ Νόου" είχε πάρει ισοπαλία (1-1), τώρα έχει ηττηθεί (2-1), αλλά και πάλι το 1-0 της αρκεί για πρόκριση.

Ο αποκλεισμός αυτός για τους Καταλανούς είναι ο μόνος στα προημιτελικά τα τελευταία 8 χρόνια, δηλαδή στις υπόλοιπες 7 σεζόν της τελευταίας 8ετίας έχουν παίξει στα ημιτελικά.

Η "Μπάρτσα" σε περίπτωση πρόκρισης θα βρεθεί στους "4" για 16η φορά στην ιστορία της, ενώ η Ατλέτικο για 5η φορά (στις 4 πρώτες έχει παίξει σε δύο τελικούς και τους έχει χάσει).

Το γκολ στην Βαρκελώνη το είχες πετύχει ο Φερνάντο Τόρες, αλλά λίγο αργότερα αποβλήθηκε και ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε θα τον στερηθεί στην ρεβάνς, όπως και τους τραυματίες, Τιάγκο Μέντες, Χοσέ Μαρία Χιμένες.

Όσον αφορά στον Λουίς Ενρίκε έχει στο απουσιολόγιο λόγω τραυματισμών τους Ματιέ, Ραφίνια, Σάντρο Ραμίρεθ, Βερμάλεν και Αλέις Βιδάλ.

Οι πιθανές 11άδες της UEFA

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Oblak; Juanfran, Godín, Lucas Hernández, Filipe Luís; Koke, Gabi, Augusto Fernándes, Saúl Ñíguez; Griezmann, Carrasco.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba; Busquets, Rakitić, Iniesta; Messi, Neymar, Suárez.

Keywords
Τυχαία Θέματα