Ενώπιον της Βουλής οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φόρου με δόσεις

Το θέμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών με δόσεις θα βρεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη, στο νομοθετικό μέρος της συνεδρίας, μετά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το θέμα ήταν αρχικά προγραμματισμένο να συζητηθεί στην αυριανή Ολομέλεια, ωστόσο, στη σημερινή σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων ζητήθηκε μικρή αναβολή για διαδικαστικούς, όπως πληροφορούμαστε, λόγους.

Με το νομοθέτημα θα δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής

καθυστερημένων οφειλών με έως και 60 μηνιαίες δόσεις, ενώ υπάρχει πρόνοια και για ολική απαλλαγή από τόκους και επιβαρύνσεις για όσες επιχειρήσεις ή φορολογούμενους εξοφλήσουν το σύνολο των οφειλομένων φόρων, όπως εξάλλου είχε δηλώσει νωρίτερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Πρόκειται για κοινή πρόταση νόμου όλων των κομμάτων για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, το οποίο ο κ. Νεοφύτου είχε χαρακτηρίσει «εξαιρετικά ριζοσπαστικό και κοινωνικά δίκαιο νομοθέτημα» και ρύθμιση, που «αφορά δεκάδες χιλιάδες κυπριακά νοικοκυριά, Κύπριους φορολογούμενους και κυπριακές εταιρείες», με καθυστερημένους φόρους, μεταξύ άλλων, προς το Φόρο Εισοδήματος, το Φόρο Κεφαλαιουχικών Κερδών, το Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας, το Φόρο Κληρονομιάς, τα τέλη για την Άμυνα και καθυστερημένες πληρωμές στον ΦΠΑ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα