Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με εκλεγμένο Αντιπρόεδρο ΗΠΑ

Το Κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του εκλεγμένου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, σύμφωνα με ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστουδουλίδη, με ανάρτηση του στο Twitter.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του κυρίου Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγμένο Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς. είχε

ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κατά την οποία συζητήθηκε το Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Πενς μετέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη τους θερμούς χαιρετισμούς του εκλεγέντα Προέδρου των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε την επιθυμία της νέας αμερικανικής Κυβέρνησης για περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη στενών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, όπως επίσης και την ετοιμότητα της να στηρίξει εποικοδομητικά τις προσπάθειες που έχουν στόχο την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τη νέα διακυβέρνηση των ΗΠΑ και εξέφρασε κάθε επιτυχία στο έργο της, διαβεβαιώνοντας για τη βούληση της Κυπριακής Κυβέρνησης για την περαιτέρω σύσφιγξη των διμερών σχέσεων ΚύπρουΗΠΑ σε όλους τους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Πενς για την παρούσα φάση του Κυπριακού και για τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζοντας την αποφασιστικότητα της πλευράς μας να συνεχίσει τις προσπάθειες με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα επανενώνει την Κύπρο.

Δείτε την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

#NOW: Telephone conversation of #Cyprus President @AnastasiadesCY and VP elect of the #US @mike_pence, #CyprusProblem, #Bilateral

— NikosChristodoulides (@Christodulides) 1 Δεκεμβρίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα