Ενισχύουν τους δεσμούς σε όλα τα επίπεδα Λεμεσός - Μασσαλία

Οι μεγάλες δυνατότητες που προσφέρονται για ανάπτυξη των πολιτιστικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Λεμεσού και Μασσαλίας βρέθηκαν το πρωί στο επίκεντρο συνάντησης των τοπικών αρχών και φορέων της πόλης με αντιπροσωπεία του Δήμου Μασσαλίας, που βρίσκεται στο νησί μαζί με το Εθνικό Μπαλέτο Μασσαλίας, στο πλαίσιο των παραστάσεων «Τα Μεγάλα Μπαλέτα».

Την αντιπροσωπεία του Δήμου Μασσαλίας καλωσόρισε ο Δήμαρχος Λεμεσού Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως η εδώ παρουσία της είναι το ίδιο σημαντική όσο και η συμφωνία συνεργασία που υπόγραψαν οι δυο Δήμοι το 1983.

«Η

επίσκεψη σας δεν εκφράζει μόνο την επιθυμία των δυο Δήμων να αναπτύξουν τις σχέσεις τους, αλλά θεωρώ ότι η παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου εδώ, υποδηλώνει το μεγάλο ενδιαφέρον για οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις με τη Γαλλία και τη Μασσαλία», είπε ο κ. Χρίστου.

Σημείωσε, παράλληλα, πως και στο θέμα του πολιτισμού η Λεμεσός πρωτοστατεί , αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στην πόλη λειτουργούν 130 ιδιωτικές σχολές χορού και εξέφρασε τη χαρά του που ο θεσμός «Τα Μεγάλα Μπαλέτα» φιλοξενεί για πρώτη φορά το Εθνικό Μπαλέτο Μασσαλίας, το οποίο θα δώσει σήμερα και αύριο δυο παραστάσεις στο Κηποθέατρο Λεμεσού, με τα έργα «Le corps du ballet national de Marseille» και «Βolero».

Ο κ. Χρίστου ανέφερε δε ότι η Λεμεσός θα φιλοξενήσει τη Δευτέρα, στο πλαίσιο του Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών ένα άλλο συγκρότημα από τη Μασσαλία, το οποίο θα δώσει τέσσερις παραστάσεις.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Μασσαλίας Jean Roatta εξέφρασε τη χαρά του που για πρώτη φορά επισκέπτεται την Κύπρο, σημειώνοντας ωστόσο πως, όντας ο ίδιος παθιασμένος με τη Μεσόγειο, παρακολουθεί τη Λεμεσό εδώ και 40 χρόνια, «και βλέπω πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο».

«Όταν είμαστε εκλελεγμένοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοιτάζουμε πρώτα τι γίνεται σε μια πόλη από πλευράς υποδομών και είδαμε πως έχει αλλάξει η Λεμεσός περπατώντας στο κέντρο της», είπε και πρόσθεσε «έχουμε αρκετά προβλήματα στη Μεσόγειο αλλά ελπίζω με τη συνεργασία μας να βρούμε λύσεις, μέσα από τα δημοτικά συμβούλια των πόλεων της», συμπλήρωσε.

Ο κ. Roatta, συνεχάρη παράλληλα το δημοτικό συμβούλιο και το Δήμαρχο Λεμεσού για την αγαστή συνεργασία που ο ίδιος έχει διαπιστώσει πως υπάρχει στο Δήμο Λεμεσού.

Κατά τη συνάντηση προβλήθηκε φιλμάκι του Δήμου Μασσαλίας, ενώ ο Δήμαρχος Λεμεσού έδωσε αναμνηστικό δώρο με το έμβλημα του Δήμου Λεμεσού και βιβλίο με συλλογή φωτογραφιών της πόλης. Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Μασσαλίας έδωσε στον Ανδρέα Χρίστου μια μινιατούρα παραδοσιακής βάρκας της Μασσαλίας.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Μασσαλίας, που χθες ξεναγήθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα της πόλης, θα παρακολουθήσει απόψε την παράσταση του Εθνικού Μπαλέτου Μασσαλίας και θα αναχωρήσει από το νησί αύριο το πρωί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα