«Ενήργησες με αλλότρια κίνητρα»

Κακοπιστία υπέβαλε η Κατηγορούσα Αρχή στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου
Με υποβολές για κακοπιστία στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση Providencia ολοκληρώθηκε χθες η αντεξέταση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως, Ρίκκου Ερωτοκρίτου, από τον εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, Ηλία Στεφάνου, ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.

Ο κ. Ερωτοκρίτου απέρριψε τις υποβολές της Κατηγορούσας Αρχής αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είχα καμία σχέση και ούτε με ενδιέφερε εμένα το συμφέρον του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους».

Ο κ. Στεφάνου υπέβαλε στον κ. Ερωτοκρίτου ότι «αν λειτουργούσατε

καλόπιστα, τότε θα έπρεπε ήδη από τον Αύγουστο ή από τις αρχές του Σεπτέμβρη (του 2013) να δώσετε οδηγίες για ποινική δίωξη είτε να δώσετε οδηγίες για τη λήψη οποιωνδήποτε καταθέσεων και όχι να αναμένετε εντός του Οκτωβρίου του 2013».
«Είχατε αλλότριο κίνητρο»

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής υπέβαλε στον κ. Ερωτοκρίτου τη θέση ότι, εάν, όντως, λειτουργούσε καλόπιστα και όχι με αλλότριο κίνητρο να δώσει οδηγίες για ποινική δίωξη με αντάλλαγμα τη μη καταχώριση σημειώματος εμφάνισης από πλευράς του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους στην αγωγή του συμψηφισμού, θα ζητούσε και θα ελάμβανε τη συγκατάθεση του Πέτρου Κληρίδη «και όχι να λειτουργήσεις πίσω από την πλάτη του. Θα μιλούσες εξαρχής με τον Κώστα Κληρίδη γι' αυτήν τη σοβαρή υπόθεση μόλις αναλάμβανε τα καθήκοντά του ως Γενικός Εισαγγελέας», πρόσθεσε.

«Ήταν απόμακρος ο Κληρίδης»
Ο κ. Ερωτοκρίτου είπε ότι δεν ενήργησε πίσω από την πλάτη του Πέτρου Κληρίδη, ενώ για τον Κώστα Κληρίδη είπε ότι «μόλις ανέλαβε, προσπαθούσε να προσανατολιστεί χωρίς τη βοήθειά μου και χωρίς την καθοδήγησή μου και χωρίς να μου ζητήσει οποιαδήποτε ξενάγηση ή εξήγηση για το τι γίνεται και δεν γίνεται. Ήταν απόμακρος... Συνεπώς ούτε υπήρχε δυνατότητα να του μιλήσω...».
Η διαδικασία θα συνεχιστεί μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις ημερομηνίες 10, 13 και 16 Μαΐου.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα