Ενημέρωση ΑΚΕΛ για αλλαγές στην εναέρια κυκλοφορία

Για τις αλλαγές που προωθούνται αναφορικά με τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας με στόχο, κυρίως, την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που παρατηρούνται, ενημέρωσαν σήμερα το ΑΚΕΛ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης και εκπρόσωποι του Eurocontrol.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού είπε ότι “μας έχει αναλυθεί, σε πολύ γενικές γραμμές, η μελέτη που έχει γίνει από το Eurocontrol και έχουμε

ενημερωθεί ότι έχει ετοιμαστεί σχετική νομοθεσία η οποία θα τεθεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για να συζητηθεί με στόχο να ξεπεράσουμε προβλήματα και αδυναμίες που υπάρχουν σήμερα” σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται.

“Είναι με λύπη μας που παρατηρούμε ότι είμαστε με πολύ μεγάλη διαφορά το τελευταίο αεροδρόμιο σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις”, είπε ο κ. Κυπριανού για να προσθέτει ότι “ο στόχος είναι να επιλυθούν και ζητήματα ασφάλειας”.

Το ΑΚΕΛ, είπε, θα τοποθετηθεί στη Βουλή μετά την εξέταση των λεπτομερειών του συγκεκριμένου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση.

“Για μας είναι σημαντικό το γεγονός ότι υπήρξε μια προδιαβούλευση με το προσωπικό και έχει γίνει κατορθωτό να καταλήξουν σε συμφωνία. Θεωρούμε ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να επιχειρείται ένας διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους σε τέτοια ζητήματα για να αποφεύγονται αχρείαστες τριβές και αντιπαραθέσεις”, είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ενημέρωσαν το ΑΚΕΛ για τη λύση που προωθείται στο θέμα των καθυστερήσεων. “Είναι γεγονός ότι είμαστε οι τελευταίοι όσον αφορά στο θέμα των καθυστερήσεων, πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να βρούμε λύσεις”, πρόσθεσε.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η λύση που προωθείται είχε αρχικά δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για ένα πολιτικό θέμα αλλά για ένα καθαρά τεχνοκρατικό θέμα “και θα πρέπει προχωρήσει να ψηφιστεί ώστε επιτέλους να λύσουμε αυτό το θέμα το οποίο ταλανίζει τη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια”.

“Είμαστε στη διάθεση και του ΑΚΕΛ και όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να λύσουμε οποιεσδήποτε απορίες και να δώσουμε οποιεσδήποτε διευκρινήσεις επί του νομοσχεδίου το οποίο ελπίζουμε ότι θα καταθέσουμε εντός των προσεχών εβδομάδων”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα