Νέα τροπή για το μοιραίο Airbus:Εξετάζεται ενδεχόμενο βόμβας

Νέα τροπή προσλαμβάνουν οι έρευνες για την αεροπορική τραγωδία στη χερσόνησο του Σινά.

ΗΠΑ και Βρετανία φαίνεται να συγκλίνουν στο ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 224 άτομα. Η συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε βόμβα, που είχαν τοποθετήσει μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ή κάποιου παρακλαδιού της, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN,

επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, τον οποίο δεν κατονόμασε.

Σύμφωνα με το CNN, ο αξιωματούχος, που έχει ενημερωθεί για την καταστροφή, επικαλέστηκε εκτιμήσεις των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Ωστόσο, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα επισήμως για τα αίτια της συντριβής του Airbus. Υπάρχει η αίσθηση, είπε, ότι η αιτία της συντριβής ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί στο χώρο αποσκευών ή κάπου αλλού μέσα στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου όλες οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν εδώ και μήνες τις πτήσεις στη χερσόνησο του Σινά, για λόγους ασφάλειας. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ συμβούλευσε την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας όπως αποφεύγονται οι χαμηλές πτήσεις πάνω από τη χερσόνησο του Σινά, λόγω του υψηλού κινδύνου από τη δράση εξτρεμιστών στην περιοχή. Νωρίτερα, η βρετανική κυβέρνηση εξέφρασε το φόβο ότι το ρωσικό Airbus «μπορεί να καταρρίφθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό». Παράλληλα αποφάσισε, για προληπτικούς λόγους, να διακόψει προσωρινά τις πτήσεις αεροσκαφών πάνω από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ.

Το ενδεχόμενο η πτώση του αεροσκάφους να προκλήθηκε από έκρηξη αντικειμένου, που βρισκόταν μέσα σ’ αυτό εξετάζουν και οι ρωσικές αρχές. Υπάρχουν δύο εκδοχές, που βρίσκονται τώρα υπό εξέταση δήλωσε ρωσική πηγή. Να υπήρχε κάτι τοποθετημένο μέσα στο αεροσκάφος ή να υπήρξε τεχνική βλάβη. Το αεροσκάφος, δήλωσε, δεν μπορεί έτσι απλά να ανατινάχθηκε στον αέρα. Το πλήγμα από πύραυλο, πρόσθεσε, μοιάζει απίθανο, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο. Αιγυπτιακή πηγή, προσκείμενη στις έρευνες, ανέφερε, εξάλλου, πως η αιτία της συντριβής πιθανόν να ήταν μια έκρηξη, όμως δεν είναι σαφές αν προκλήθηκε από βόμβα ή από τα καύσιμα του αεροπλάνου. Οι αιγυπτιακές αρχές, στο πλαίσιο των ερευνών, εξέτασαν το περιεχόμενο του ενός από τα δύο «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας ανέφερε ότι το δεύτερο μαύρο κουτί, που καταγράφει την ομιλία θαλάμου διακυβέρνησης, καταστράφηκε εν μέρει και θα χρειαστεί σημαντική προσπάθεια για να ανακτηθούν τα δεδομένα, που περιέχει.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα