Ένας κατακόκκινος πελαργός

Αν νομίζατε πώς οι πελαργοί είναι μόνο λευκοί, τότε μάλλον κάνατε λάθος.

Ο κόκκινος πελαργός, αποτελεί ένα σπάνιο και εντυπωσιακό είδος πουλιού, το οποίο συναντάμε στην τροπική Ν. Αμερική αλλά και στο Τρινιντάντ και στο Τομπάγκο. Μάλιστα για την Τρινιντάντ και το Τομπάγκο αποτελεί εθνικό πουλί αλλά και σύμβολο του στρατού της χώρας.

Το παράξενο είναι όμως, πώς το κόκκινο χρώμα του συγκεκριμένου πελαργού δεν είναι εκ γενετής, αλλά προκύπτει στην πορεία. Σε νεαρή ηλικία το συγκεκριμένο

πτηνό έχει ένα γκρι – λευκό χρώμα, το οποίο όμως αλλάζει στην πορεία από την κατάποση καρκινοειδών κόκκινων ουσιών, που βρίσκονται στους τροπικούς βάλτους όπου ζει.

Σταδιακά παράγει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα στα φτερά του και μεταμορφώνεται στο πουλί των φωτογραφιών. Η διάρκεια ζωής του είναι περίπου 15 χρόνια στην άγρια φύση και 20 χρόνια σε αιχμαλωσία.

Το χρώμα του είναι ιδιαίτερα έντονο και χαρακτηριστικό, ενώ οι μαύρες λεπτομέρειες στις άκρες των φτερών του, το κάνουν ακόμη πιο μοναδικό. Το συγκεκριμένο πτηνό, προτιμά να φωλιάζει σε δέντρα, ενώ παράγει από 2 έως 4 αυγά. Τρέφεται κυρίως από ερπετά, βατράχια και μαλακοόστρακα.



Keywords
Τυχαία Θέματα