Έμεινε ελεύθερος και έρχεται ο Μπαράλ

ΑΠΟΕΛ
Ο Ισπανός επιθετικός έλυσε το συμβόλαιό του με τη Γρανάδα και αναμένεται στην Κύπρο για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών

Ο Ισπανός Νταβίντ Μπαράλ βρίσκεται μια ανάσα από τον «Αρχάγγελο». Με τον 33χρονο επιθετικό, που χθες έλυσε τη συνεργασία του με τη Γρανάδα, υπάρχει προ-συμφωνία με τους «γαλαζοκίτρινους» και αυτό που απομένει πλέον για να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία είναι να έρθει στην Κύπρο,

να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Αποτελεί επιλογή του Τόμας Κρίστιανσεν, αφού στο πρόσωπό του βλέπει τον ποδοσφαιριστή που έχει το εύκολο γκολ, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Πιέρο Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο.

Στο ακουστικό για Γιαμπερέ
Στο μεταξύ, οι «γαλαζοκίτρινοι» αναμένουν την απάντηση του Σεντρίκ Γιαμπερέ στον οποίο κατέθεσαν πρόταση συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι με την οποία συναινεί και η Μπορντό, ομάδα με την οποία διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Τον 26χρονο Αφρικανό, με γαλλικό διαβατήριο, κεντρικό αμυντικό γνωρίζει αρκετά καλά ο Τόμας Κρίστιανσεν, που θεωρεί ότι μπορεί να αναπληρώσει επάξια το κενό του Καρλάο.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι πρόκειται για μια πολύ καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή ο οποίος, πέραν της καλής τεχνικής κατάρτισης, είναι εξαιρετικός και στο ψηλό παιχνίδι. Πέραν του κέντρου της άμυνας μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και ως ανασταλτικός μέσος, κάτι που επιθυμεί ο Δανός τεχνικός.

Ερωτηματικό με Αστίθ
Δεν διαφοροποιήθηκαν τα χθεσινά δεδομένα στον «Αρχάγγελο», αφού ο Αστίθ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και ο Μπερτόλιο έκανε φυσικοθεραπεία. Ο Αργεντινός μέσος δεν προλαβαίνει τον αγώνα με τη Δόξα, ενώ για τον Αστίθ ο Τόμας Κρίστιανσεν θα αναμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή για να διαπιστώσει εάν μπορεί να τον υπολογίζει. Στην περίπτωση πάντως που δεν τα καταφέρει, υπάρχει το ενδεχόμενο ως παρτενέρ του Μερκή στο κέντρο της άμυνας να αγωνιστεί ο Μοράις, που στο παρελθόν αγωνίστηκε ξανά και μάλιστα με επιτυχία.

Σε αυτή την περίπτωση θέση στην 11άδα διεκδικούν ένας εκ των Αρτυματά και Ορλάντι σε σχήμα 4-4-2 ή και οι δύο σε σχήμα 4-1-4-1. Στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις, με τους Μιλάνοφ και Ιωάννου να διατηρούνται στα άκρα της άμυνας, τους Εφραίμ και Αλωνεύτη στα φτερά και τον Βινίσιους στο κέντρο. Στην κορυφή Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο θα δώσουν μάχη αν προτιμηθεί σχήμα με έναν επιθετικό ή θα αγωνιστούν και οι δύο εάν ο προπονητής τους επιλέξει σχήμα με δύο επιθετικούς.

Κρίστιανσεν: «Δεν είναι έκπληξη ο Νικόλας»
Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας που αφορούν στην ομάδα του μίλησε, χθες, ο Τόμας Κρίστιανσεν. Ο Δανός τεχνικός δεν θέλησε να αναφέρει κάτι το συγκεκριμένο για τα μετεγγραφικά θέματα και αρκέστηκε να πει ότι… «Προσεγγίσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που μας ενδιαφέρουν και περιμένουμε. Ελπίζω σύντομα να έχουμε νεότερα».

Για τον Νικόλα Ιωάννου που δείχνει να καθιερώνεται: «Είμαι χαρούμενος για τον Νικόλα, δεν είναι έκπληξη για εμένα γιατί τον έβλεπα στις προπονήσεις. Άρπαξε την ευκαιρία, θέλω να είμαι δίκαιος με όλους. Είναι δύσκολο για έναν προπονητή να βάζει κάποιον και να βγάζει κάποιον άλλο από την ενδεκάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Νικόλα. Μπορεί να αγωνιστεί και στόπερ».

Για τον αγώνα με τη Δόξα: «Προετοιμαζόμαστε όπως σε όλα τα παιχνίδια μας, με σεβασμό. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι από το παιχνίδι του πρώτου γύρου, όταν η Δόξα είχε κάνει το καλύτερό της παιχνίδι. Αν αποδώσουμε το ίδιο όπως τα τελευταία παιχνίδια, θα τα καταφέρουμε».

Για την κατάσταση του Αστίθ: «Ο Μπερτόλιο είναι εκτός, για τον Αστίθ θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία μέρα. Πρέπει να βρω τις λύσεις, πιστεύω θα προλάβει ο Αστίθ. Αν όχι, υπάρχει η επιλογή του Νούνο Μοράις ή μπορεί να αλλάξει και το σύστημα».

Για τον Βάντερ: «Μίλησα με τον Βάντερ και τον Πρόεδρο. Ξεκαθάρισα και στους δύο πως τον θέλω, ο Βάντερ το κατάλαβε και συνεχίζει μαζί μας. Υπολογίζεται κανονικά».

Για τους αγώνες με την Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Γνωρίζουμε το μέγεθος και την ποιότητα που έχει η Μπιλμπάο. Παρακολούθησα και τα δύο παιχνίδι με την Μπαρσελόνα. Ειδικά στην έδρα της η Μπιλμπάο είναι πολύ δυνατή, αλλά πιστεύω στην ομάδα μου».

Keywords
Τυχαία Θέματα