Ελπίδα για ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα

Σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης καταγράφει το Keytruda (πεμπρολιζουμάμπη) σε σύγκριση με την ιπιλιμουμάμπη, ως θεραπεία πρώτης γραμμής για το προχωρημένο μελάνωμα.

Η Merck, γνωστή ως MSD στην Κύπρο, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO), τα οριστικά στοιχεία συνολικής επιβίωσης από τη μελέτη KEYNOTE-006 και νέα

ευρήματα από τη δοκιμή KEYNOTE-001, συμπεριλαμβανομένου των νεότερων ποσοστών ανταπόκρισης, της διάρκειας των στοιχείων ανταπόκρισης και των τριετών στοιχείων συνολικής επιβίωσης με τo Keytruda, σε ασθενείς με μη χειρουργήσιμο ή μεταστατικό μελάνωμα.

Ευρήματα από την ανάλυση συνολικής επιβίωσης από τη μελέτη KEYNOTE-006, που αξιολογεί τo Keytruda ως μονοθεραπεία, εξακολουθούν να αναδεικνύουν σημαντικό πλεονέκτημα επιβίωσης σε σύγκριση με την ιπιλιμουμάμπη σε ρύθμιση πρώτης γραμμής για το προχωρημένο μελάνωμα. Μακροπρόθεσμα στοιχεία γενικής επιβίωσης από τη μελέτη έδειξαν ότι με τo Keytruda, 55,1% και 55,3% των ασθενών που λάμβαναν το φάρμακο κάθε δύο και τρεις βδομάδες αντίστοιχα, παρέμειναν εν ζωή δύο χρόνια αφού ξεκίνησαν τη θεραπεία, σε σύγκριση με 43% των ασθενών που λάμβαναν ιπιλιμουμάμπη.

«Με πιο μακροπρόθεσμη παρακολούθηση από δύο μελέτες, συμπεριλαμβανομένης της απευθείας δοκιμής, αναδεικνύοντας ανώτερη επιβίωση σε σύγκριση με άλλη ανοσοθεραπεία, εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε τη διατήρηση της ανταπόκρισης με το Keytruda ως μονοθεραπεία», είπε ο Δρ. Roger Dansey, ανώτατος αντιπρόεδρος και επικεφαλής στον τομέα θεραπείας της ογκολογίας προχωρημένου σταδίου, στα Ερευνητικά Εργαστήρια της Merck. «Αυτά τα αποτελέσματα προστίθενται στο αυξανόμενο σύνολο δεδομένων υποστηρίζοντας τη χρήση τoυ Keytruda ως θεραπεία πρώτης γραμμής για το προχωρημένο μελάνωμα».

Τα μακροπρόθεσμα στοιχεία συνολικής επιβίωσης έδειξαν ότι 40% των ασθενών παρέμειναν εν ζωή τρία χρόνια αφού ξεκίνησαν θεραπεία με Keytruda, με μία μέση επιβίωση 24.4 μηνών. Σήμερα το Keytruda έχει εγκριθεί για τη θεραπεία του προχωρημένου μελανώματος σε περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών όλης της Ευρώπης.

Η Merck επικεντρώνει την προσοχή της στη θεραπεία του καρκίνου και εκτελεί επί του παρόντος ένα εκτεταμένο ερευνητικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει πέραν των 270 κλινικών δοκιμών για περισσότερους από 30 τύπους όγκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα