Ελλ.κυβέρνηση: Δεν είναι χρήσιμες οι εκλογές αυτή τη στιγμή

Για όλους και για όλα μίλησε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη

Σε σημερινή της συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 ανέφερε ότι δεν είναι χρήσιμες οι εκλογές, αυτήν την χρονική στιγμή καθώς εξελίσσεται η διαδικασία, προκειμένου να συνάψει η χώρα συμφωνία, με την κυβέρνηση να προσπαθεί να επαναφέρει την κατάσταση «σε μια σχετική, ας πούμε, ‘κανονικότητα'».

Αναφορικά με τις, κατά δημοσιογραφική εκτίμηση των συνομιλητών της κ. Γεροβασίλη,

προαναγγελθείσες από τον Πρωθυπουργό κομματικές διαδικασίες τον Σεπτέμβριο και αμέσως μετά προσφυγή στις κάλπες, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχουν δύο απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ», οι οποίες ναι μεν υπήρχαν ανέκαθεν, αλλά «αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα» το οποίο θα συζητηθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες του κόμματος.

«Εφόσον αυτά συζητηθούν με ευρύ δημοκρατικό, συλλογικό διάλογο θα δούμε πως θα πορευθούμε. Καταλαβαίνω ότι είναι μια δυναμική διαδικασία όλο αυτό το οποίο εξελίσσεται αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολύ πυκνά πολιτικά ζητήματα έντονα, τα οποία θα πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Μέσα, λοιπόν απ' όλο αυτό ενδεχομένως , να πάμε στις εκλογές όταν χρειαστεί» πρόσθεσε.

Η ρήξη στο ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείσα αν το διαζύγιο των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναπόφευκτο, καθώς η διαφορά μεταξύ των δυο πλευρών είναι στρατηγική, δηλαδή, το «ρήξη δραχμή» και «ευρώ με επώδυνα μέτρα», δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος τρόπος να γεφυρωθούν», είπε ότι «πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα το προαποφασίσω».

«Υπάρχει μια άποψη η οποία ακολουθείται από την κυβέρνηση και ακολουθείται και από την πλειοψηφία, η οποία λέει ότι «πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σώσουμε τη χώρα από μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση», στην οποία θα μπορούσε να βρεθεί η χώρα χωρίς τη σύναψη της συμφωνίας, ως αναγκαία προτεραιότητα, χωρίς να είναι χαρούμενος κανείς για όλο αυτό» πρόσθεσε.

Απαντώντας στην αποστροφή του κ . Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εμείς», η κ. Γεροβασίλη είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε όλοι εμείς , οι οποίοι μέσα από τις διαφωνίες μας τόσα χρόνια έχουμε συστρατευτεί. Επομένως, σήμερα εάν εξακολουθήσουν να υπάρχουν δυο διαφορετικές στρατηγικές , δυο διαφορετικές απόψεις πραγματικά θα είναι δύσκολος αυτός ο δρόμος.

Ίσως θα είναι αδύνατος. Επομένως, όπως και εσείς λέτε , είναι δυο διαφορετικές αντιλήψεις που σήμερα συγκρούονται , αλλά συγκρούονται σε κυβερνητικό επίπεδο. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι.

Απαντώντας δε, στην δημοσιογραφική παρατήρηση για «απογοήτευση και ιδεολογική προσβολή του Πρωθυπουργού», η κ. Γεροβασίλη τόνισε ότι «το να ακούγονται φωνές με προχειρότητα, με ένα σκέτο «όχι», χωρίς να υπάρχει αντιπρόταση, η οποία να είναι εφικτή και υλοποιήσιμη και ταυτόχρονα αυτό να μπαίνει σε μέτρηση, ποιος έχει την περισσότερη αγωνία , ποιός είναι περισσότερος αριστερός , προφανώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Η διαπραγμάτευση Τσίπρα

Ερωτηθείσα για δημοσιεύματα που φέρουν τον Πρωθυπουργό να διαπραγματευόταν δάνειο 10 δις ευρώ, για να υπάρχουν συναλλαγματικά αποθέματα στήριξης εξόδου από το ευρώ, όσο και για τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη, ο οποίος λέει ότι «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες για την εξέταση ενός σχεδίου Β'», αλλά και για τις σχετικές ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε «ο Πρωθυπουργός έχει ανοιχτά μιλήσει για το σχέδιο με βάση το οποίο διαπραγματεύτηκε ο ίδιος και η διαπραγματευτική ομάδα σε όλη αυτή τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα, το τι έχει συζητηθεί , ποιος το έχει προτείνει κτλ, είναι θέματα τα οποία ενδεχομένως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να απαντήσει όταν και εφ' όσον χρειασθεί».

Εκτίμησε ότι στην αποψινή ψηφοφορία «πιθανόν κάποια «παρών» να γίνουν ναι», διευκρινίζοντας ότι μια τέτοια έκβαση δεν θα είναι αποτέλεσμα «πολιτικού μασάζ», αλλά μάλλον συνειδητοποίησης εκ μέρους ορισμένων βουλευτών συνεπικουρούντος και του χρόνου ότι «σε αυτή τη φάση δεν υπήρχε εναλλακτική».

«Επομένως, χρειαζότανε και μια συζήτηση για να αντιληφθεί κάποιος εάν αυτό που ήταν λάθος επιλογή ή εάν ήταν υποχρεωτική επιλογή» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα αν ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία με δεδομένο ότι η Πρόεδρος της Βουλής έχει προαναγγείλει ότι θα καταψηφίσει εκ νέου, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος είπε «δεν είμαι εγώ αυτή , η οποία θα κάνω συστάσεις για το ποιος πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία . Προφανώς είναι ένα θέμα το οποίο θα αντιμετωπισθεί . Και νομίζω ότι και αυτό μπορεί να αντιμετωπισθεί με τον ίδιο τρόπο, ψύχραιμα και με συζήτηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα