Λιλλήκας: Λύση χειρότερη από το σχέδιο Ανάν αποτελεί ασέβεια

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι σχέδιο λύσης του Κυπριακού χειρότερο από το σχέδιο Ανάν, που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα του 2004, θα αποτελεί ασέβεια και πρόκληση προς τον κυπριακό Ελληνισμό.

Ο κ. Λιλλήκας προέβη στη δήλωση αυτή μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία του Λάρνακος Λαπήθου, υπό τον κοινοτάρχη Κώστα Μαυρομμάτη και εκπροσώπους των Σωματείων Μαυρομμάτης, ΘΟΙ,

Άγιος Δημητριανός Λάρνακος Λαπήθου.

Μιλώντας εκ μέρους τους αντιπροσωπείας, ο Ανδρέας Πετρούδης χαρακτήρισε ωφέλιμη τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας και είπε πως η αντιπροσωπεία αναμένει ότι θα έχει τη στήριξη του κ. Λιλλήκα μέχρι την επίτευξη του στόχου της επιστροφής όλων των κατοίκων της κοινότητας στα πατρογονικά τους εδάφη, υπό ε/κ διοίκηση.

Διευκρίνισε ταυτόχρονα ότι ο αγώνας συνεχίζεται για την επιστροφή όλων των προσφύγων και όχι ειδικά των κατοίκων του Λάρνακος.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας, αφού ανέφερε ότι άκουσε με προσοχή το δίκαιο αίτημα της αντιπροσωπείας, είπε ότι την ενημέρωσε για τις θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών.

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα όλων των προσφύγων για επιστροφή στις πατρογονικές τους εστίες, ανέφερε προσθέτοντας ότι υποστηρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας σε μια ελεύθερη πατρίδα για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Είναι λογικό ότι εάν υπάρξει ένα νέο σχέδιο λύσης του Κυπριακού, εάν καταλήξουν σε συμφωνία οι κύριοι Αναστασιάδης και Ακιντζί, αναμένεται ότι θα είναι καλύτερη από το σχέδιο Ανάν που απέρριψε με τεράστια πλειοψηφία ο κυπριακός Ελληνισμός” ανέφερε.

Είναι αδιανόητο να έρθει ένα σχέδιο που θα είναι χειρότερο από αυτό που απορρίφθηκε, συνέχισε, λέγοντας πως ένα χειρότερο σχέδιο θα συνιστά ασέβεια και πρόκληση προς την τεράστια πλειοψηφία του κυπριακού Ελληνισμού.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμα ότι ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι δεν έχει την όποια ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τη συζήτηση επί του εδαφικού και ιδιαίτερα για πόλεις ή και χωριά που ενδεχομένως να τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών.

Ανέφερε ακόμα ότι δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις εύλογες ανησυχίες που η αντιπροσωπεία διατύπωσε.

Καταλήγοντας ο κ. Λιλλήκας βεβαίωσε ότι η Συμμαχία Πολιτών θα αγωνιστεί και θα επιδιώξει μια λύση που θα διευθετεί τα ζητήματα και για τους κατοίκους του Λάρνακος Λαπήθου και για όλους τους υπόλοιπους πρόσφυγες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα