Σύμβoυλος Ερντογάν:Θα σπάσουμε πόδια όποιου ανεβεί στα Ίμια

Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας χειρότερα από την επίθεσή μας στο Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο», δήλωσε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο επικεφαλής σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν Γιγκίτ Μπουλούτ.

Turkish president #Erdogan's chief advisor Yigit Bulut threatens

#Greece, says Athens will face the wrath of #Turkey worse than #Afrin offensive, vows to break arms &legs of officials, PM or any Minister, who dare to land on disputed Kardak/Imia islet in Aegean. pic.twitter.com/XPmATUchnm

— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) February 1, 2018

Οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου αποτελούν συνέχεια της κλιμάκωσης της έντασης των προηγούμενων ημερών, όταν ο Υπουργό Άμυνας της Ελλάδος Πάνος Καμμένος έριξε στεφάνι στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου του 1996 έχασαν τη ζωή τους οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (Π.Ν.) Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Έκτορας Γιαλοψός.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίζονταν ότι σκάφος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού πλησίασε τη Δευτέρα τη Σμύρνη με υψωμένη σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και προσπάθησε να παρενοχλήσει σκάφη του τουρκικού ναυτικού. Ελληνικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Κανιοφόρος Μαχητής μετείχε στις 17 Ιανουαρίου σε προγραμματισμένη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού και βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ανατολικά της Χίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και με διελεύσεις εντός των διεθνών χωρικών υδάτων. «Ούτε ο κυβερνήτης της ύψωσε καμία σημαία, πολύ περισσότερο τη σημαία του Βυζαντίου», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα από το ΒΉΜΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα