Έλλειψη χώρων στάθμευσης στις βιομηχανικές περιοχές

Τα προβλήματα στις βιομηχανικές περιοχές συζήτησε εκ νέου σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άγγελο Βότση να εκφράζει ικανοποίηση για τη συμφωνία που επήλθε μεταξύ Κυβέρνησης και εμπλεκομένων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση και μεταβίβαση συμβάσεων και μισθώσεων στις βιομηχανικές περιοχές.

«Με ικανοποίηση έχουμε ακούσει ότι έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης και των εμπλεκομένων στις βιομηχανικές περιοχές σε σχέση με την πολιτική διαχείρισης, μεταβίβασης, συμβάσεων / μισθώσεων στις βιομηχανικές περιοχές», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά το πέρας της

συνεδρίας ο Άγγελος Βότσης, εξηγώντας πως πρόκειται για ένα θέμα το οποίο δημιουργούσε πολλά προβλήματα και πως έπρεπε να βρεθεί λύση και υπάρχει πλέον μια νέα πολιτική γι αυτά τα θέματα η οποία αφήνει ικανοποιημένους όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο Άγγελος Βότσης έκανε αναφορά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την έλλειψη χώρων στάθμευσης στις βιομηχανικές περιοχές. «Έχουμε θέσει συγκεκριμένες εισηγήσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος και σε ένα περίπου μήνα, που θα συνεχίσει η συζήτηση αυτών των θεμάτων, αναμένουμε τις πρώτες αντιδράσεις της εκτελεστικής εξουσίας για επίλυση αυτού του θέματος», είπε.

Σε σχέση με το πρόβλημα της αλλαγής χρήσης στις βιομηχανικές περιοχές, ο κ. Βότσης ανέφερε ότι αναμένεται μια πρόταση από τους εμπλεκόμενους Υπουργείο Εσωτερικών, Πολεοδομία και Υπουργείο Εμπορίου έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσο μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό θέμα.

Ενώ επιτρέπεται η αλλαγή χρήσεων στις βιομηχανικές περιοχές αν ένα εργοστάσιο θέλει να αλλάξει χρήση και από ρούχα να κατασκευάζει έπιπλα να μην χρειάζεται να γίνεται όλη η διαδικασία από την αρχή με όλα τα επακόλουθα έξοδα, εξήγησε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε ότι η Επιτροπή Εμπορίου έχει συμβάλει τα μέγιστα έτσι ώστε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο βιομηχανικός κόσμος σε σχέση με τη λειτουργία των βιομηχανικών περιοχών να οδηγούνται προς επίλυση.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα σημείωσε τη συμφωνία σε ό,τι αφορά τη νέα πολιτική διαχείρισης – μεταβίβασης συμβάσεων μισθώσεων και κάλεσε εκ μέρους του ΑΚΕΛ το Υπουργείο Εμπορίου να προχωρήσει στην επίλυση όλων των ζητημάτων που δεν έχουν επιλυθεί αναφορικά με το θέμα αυτό και να είναι πολύ προσεκτικό σε ό,τι αφορά τις μεταβιβάσεις συμβάσεων κυρίως σε τράπεζες.

Κάλεσε επίσης το Υπουργείο να επιλύσει το πρόβλημα της έλλειψης χώρων στάθμευσης, ενώ σε σχέση με τη διαδικασία αλλαγής χρήσης σε βιομηχανικές περιοχές επανέλαβε ότι τα αρμόδια Υπουργεία Εμπορίου, Εσωτερικών και Εργασίας και η Ένωση Δήμων να συνεργαστούν ώστε να ληφθούν οι αποφάσεις, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο για να σταματήσει η ταλαιπωρία όλων όσων επιθυμούν να αλλάξουν χρήση στα υποστατικά τους και χωρίς να δημιουργηθούν διακρίσεις αλλά και επιπτώσεις σε θέματα ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα