Ελλάδα: «Σταθμίζουν» παράγοντες, διαφωνούν και αισιοδοξούν

Εντείνονται οι διαβουλεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς, μετά και την κατάθεση των προτάσεων από τις δύο πλευρές.

Σε σύγκριση μέτρο - μέτρο των όσων περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση και αυτών που ζητούν οι δανειστές προχώρησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα το Μέγαρο Μαξίμου.

Η πρόταση των θεσμών περιλαμβάνει ακραίες θέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση διαμηνύουν κυβερνητικοί κύκλοι.

Νέα τηλεδιάσκεψη είχε χθες βράδυ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

με την Γερμανίδα Καγκελάριο, 'Αγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, η οποία, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση των θεσμών δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για συμφωνία, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων των τελευταίων μηνών στις Βρυξέλλες.

Αντίθετα, τόνισε, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης αντανακλά το κοινό έδαφος, όπως αποτυπώθηκε στις διαπραγματεύσεις.

Εκφράζεται, ωστόσο, αισιοδοξία ότι σύντομα θα υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές ο Αλέξης Τσίπρας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν, τόνισε, ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του.

«Θα συνεχίσω να εργάζομαι, ώστε να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, 'Αγκελα Μέρκελ. Ο χρόνος λιγοστεύει, είναι αλήθεια, εγώ εργάζομαι για να λήξουν όλα αίσια δήλωσε με έμφαση.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, συμφωνία βλέπουν οι Βρυξέλλες, ως το Σαββατοκύριακο της 13ης- 14ης Ιουνίου, η οποία θα πάει στο Euro Working Group της 15ης Ιουνίου και στο Eurogroup στις 18 του μήνα στο Λουξεμβούργο, με ανοιχτό το πότε θα εκταμιευθεί η δόση τμηματικά στη βάση νομοθέτησης προαπαιτούμενων.

Για να συμβεί αυτό η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup να παρουσιάσει συμπληρωματικά μέτρα, που θα έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα ενός ακόμα δις.

Keywords
Τυχαία Θέματα