Ελλάδα και Ουκρανικό στη συνάντηση Τσίπρα – Κάμερον

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε, η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον Βρετανό ομόλογό του για την εξέλιξη των διαβουλεύσεων με τους εταίρους στην ευρωζώνη για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Ο κ. Κάμερον έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των συζητήσεων και τόνισε την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην ευρωζώνη, ενώ πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για

την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το ζήτημα των εξελίξεων στην Ουκρανία και η ανάγκη διασφάλισης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Bρετανικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Κάμερον αναφορικά με την ουκρανική κρίση,ότι η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει την ενότητα της ΕΕ. Η διευκρίνιση αυτή κρίθηκε αναγκαία σε συνέχεια διαρροών, που έκαναν λόγο για «ρωσική επιθετικότητα», φράση την οποία -οι ίδιες πηγές νωρίτερα- εκ παραδρομής -όπως είπαν- απέδιδαν στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Οι βρετανικές πηγές εκτιμούσαν ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πως η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία του Μίνσκ, πριν επανεξεταστεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κάμερον υποστήριξε πως Ελλάδα και ευρωζώνη θα πρέπει να δράσουν με υπευθυνότητα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδεχόμενη νέα κρίση στην ευρωζώνη θα πλήξει τη βρετανική οικονομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα