Ελλάδα: Διαφθορά και φορολογικά ζητήματα υπ' όψιν κουαρτέτου

Η καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως και ζητήματα δικαιοσύνης, φορολογικής διοίκησης και φορολογικής πολιτικής θα τεθούν τη Δευτέρα στο επίκεντρο των συνομιλιών με τα τεχνικά κλιμάκια.

Με βάση τον προγραμματισμό, την Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, η συζήτηση του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή, καθώς και τα «κόκκινα δάνεια», η διαχείριση των οποίων συνδέεται άμεσα και με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ένα ακόμη πακέτο προαπαιτούμενων,

το οποίο βάζουν μετ’ επιτάσεως στο τραπέζι οι θεσμοί.

Το νέο αυτό πακέτο εμπεριέχει μέτρα γνωστά και συμφωνηθέντα όπως η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το λίφτινγκ στις 100 δόσεις, η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ, η κατάργηση των Φόρων Υπέρ Τρίτων, η απελευθέρωση προϊόντων και υπηρεσιών, η αύξηση της φορολογίας για τους αγρότες, η μείωση του ακατάσχετου μισθών-συντάξεων, νέο μισθολόγιο από μηδενική βάση και «ψαλίδι» στα επιδόματα στο δημόσιο και μείωση των αμυντικών δαπανών με έμφαση στο προσωπικό και στις προμήθειες.

Μέτρα δηλαδή που η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έρθουν στη Βουλή τους επόμενους μήνες και αν αυτό είναι δυνατόν να έρθουν σε μια βουλή με διαφορετική σύνθεση, δηλαδή η εφαρμογή τους και η ψήφισή τους να «απλώσει» σε βάθος τριετίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα