Ελκυστική η Κύπρος για ξένους επενδυτές

Αμείωτος είναι ο ρυθμός των αιτήσεων εποπτευόμενων οντοτήτων από Κύπρο και εξωτερικό για αδειοδότησή τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με την Πρόεδρό της μελετώνται 122 νέες αιτήσεις.

«Όλο αυτό το ενδιαφέρον καταδεικνύει ότι η Κύπρος εξακολουθεί να συγκεντρώνει ουσιαστικά πλεονεκτήματα και αποτελεί ελκυστικό επενδυτικό προορισμό», ανέφερε.

Ο αριθμός των εποπτευόμενων οντοτήτων έφθασε στις 630. Η Δήμητρα Καλογήρου

έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συνεισφορά των 221 Κυπριακών Εταιρειών Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών στην οικονομία.

«Αυτές οι εταιρείες μας εργοδοτούν μέχρι σήμερα 6 χιλιάδες εργαζόμενους. Μόνο η μερίδα των εταιρειών παροχής επενδυτικών υπηρεσιών, οι ΚΕΠΕΥ. Επίσης έχουν πληρώσει taxes 65 εκατομμυρίων ευρώ για το 2016 και έχουν, κρατούν λεφτά πελατών και περιουσιακά στοιχεία πελατών πέραν των 21 δισ.», σημείωσε.

Προτεραιότητα για την Επιτροπή αποτελεί και ο πολλά υποσχόμενος, αναδυόμενος τομέας των Συλλογικών Επενδυτικών Ταμείων.

Μέχρι σήμερα έχει αδειοδοτήσει 16 εταιρείες εναλλακτικών επενδύσεων, οι οποίες διαχειρίζονται κεφάλαια πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

«Τα κεφάλαια που είναι υπό διαχείριση κάτω από μεγάλους managers ή τα αυτοδιαχειριζόμενα είναι περίπου 2,7 δισ.», ανέφερε η κα Καλογήρου.

Η επιτροπή επέβαλε την τελευταία πενταετία πρόστιμα πέραν των 17 εκατομμυρίων ευρώ σε εποπτευόμενούς της, εκ των οποίων πέραν των 10 εκατομμυρίων ευρώ αφορούν στον τραπεζικό τομέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα