Έλεγχο στα οικονομικά της εκκλησίας επιθυμούν οι Κύπριοι

Mόλις τρεις στους δέκα είναι ικανοποιημένοι από τον Αρχιεπίσκοπο και το 57% αναμένουν παραίτησή του. Μεγάλο ποσοστό πιστεύει ότι τα οικονομικά της εκκλησίας πρέπει να τυγχάνουν ελέγχου.

Oι θέσεις πολιτών απέναντι στην εκκλησία προβάλλονται μέσα από τη δημοσκόπηση του IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, που παρουσιάζει σήμερα η «Σημερινή».

Ενδεικτικά 88% των Κυπρίων πιστεύουν ότι τα οικονομικά της Εκκλησίας πρέπει να τυγχάνουν ελέγχου και το 82% θεωρούν πως πρέπει να δημοσιοποιεί τις οικονομικές της

καταστάσεις

Αν και επτά στους δέκα Κύπριους αισθάνονται κοντά στην Εκκλησία, λίγοι είναι εκείνοι που πηγαίνουν τακτικά σε αυτήν, καθώς οι περισσότεροι την επισκέπτονται κυρίως για κοινωνικές υποχρεώσεις. Οι πολίτες δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Εκκλησία σε κάποια ζητήματα, με το 88% να θεωρούν ότι τα οικονομικά της πρέπει να τυγχάνουν ελέγχου και το 82% ότι πρέπει να δημοσιοποιεί οικονομικές καταστάσεις.

Επίσης, ποσοστό 86% διαφωνούν με τον τρόπο που διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στο σχολείο, ζητώντας εκσυγχρονισμό του. Ως σημαντικότερη προτεραιότητα της Εκκλησίας ιεραρχείται το φιλανθρωπικό έργο, ενώ οι Κύπριοι πιστεύουν ότι πρέπει να εκφέρει λόγο κυρίως σε κοινωνικά ζητήματα, διαφωνώντας με τις απόψεις που εκφράζει στα πλείστα ζητήματα και δη σε αυτό της κοινότητας των ΛΟΑΤ. Αξιοσημείωτη είναι και η χαμηλή ικανοποίηση για το έργο του Αρχιεπισκόπου, με το 57% των πολιτών να πιστεύουν ότι πρέπει να παραιτηθεί, αφού υπερέβη τα πέντε χρόνια θητείας που είχε υποσχεθεί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην "Κυριακάτικη Σημερινή" που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα