Ελεύθερος ο ύποπτος για κλοπή από τραπεζικές θυρίδες

Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα ο 36χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις κλοπής από κλειδωμένο κιβώτιο του χρηματικού ποσού των 474.400 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 10 χιλιάδων ευρώ και αδικήματα κατά παράβαση του Περί Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες Νόμου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, ψευδείς πληροφορίες σε αστυνομικό, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και πλαστογραφία μεταβίβασης ιδιοκτησίας μηχανοκίνητου οχήματος.

Τα

αδικήματα διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιανουαρίου 2016 στα υποκαταστήματα της ΣΠΕ Αλληλεγγύης και της Τράπεζας Κύπρου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ΤΑΕ Λάρνακας είχε προετοιμαστεί σήμερα, ημέρα κατά την οποία έληγε το διάταγμα κράτησης του 36χρονου, για καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Ωστόσο, η Γενική Εισαγγελία έκρινε ότι η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία δεν ήταν αρκετή και δεν υπήρχε ισχυρή μαρτυρία για να στοιχειοθετηθεί υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου και καταδίκη του υπόπτου.

Η Εισαγγελία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που η Αστυνομία πετύχει ισχυρή μαρτυρία για καταδίκη του 36χρονου, αυτός να κατηγορηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

O 36χρονος είχε συλληφθεί με τη σύζυγο του στις 28 Ιανουαρίου ως ύποπτος για κλοπή συνολικού ποσού 474.400 ευρώ και χρυσαφικά συνολικής αξίας 10 χιλιάδων ευρώ από τραπεζικές θυρίδες δύο υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου και της ΣΠΕ Αλληλεγγύης στη Λάρνακα.

Στις 3 Φεβρουαρίου έληξε το διάταγμα κράτησης του 36χρονου και οδηγήθηκε εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο ανανέωσε τη κράτηση του για άλλες έξι ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι έρευνες της Αστυνομίας είχαν καταδείξει ότι ενώ ο 36χρονος, που διατηρούσε ταπελλογραφείο στη Λάρνακα, ήταν πτωχεύσας χωρίς εισοδήματα, ξαφνικά το Νοέμβριο του 2015 μαζί με τη γυναίκα του απόκτησαν αυτοκίνητα πολυτελείας αξίας 20 και 30 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Σε έρευνες της Αστυνομίας στο σπίτι του 36χρονου και σε χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκαν διάφορα χρυσαφικά, όπως δακτυλίδια, σκουλαρίκια, καδένες λαιμού, ρολόγια, το ποσό των 6 χιλιάδων ευρώ και μία πλάκα χρυσού. Εντοπίστηκαν δέσμες χαρτονομισμάτων των 100 και 500 ευρώ, μία μοτοσικλέτα γνωστής μάρκας (Harley Davidson), μια τρίκυκλη μοτοσικλέτα και τρία ηλεκτρικά δίκυκλα.

Ακόμα διεφάνη ότι το ζεύγος μετά το Μάρτιο του 2015 άρχισε να κάνει χλιδάτη ζωή, όπως ταξίδια στο εξωτερικό όπου ξόδεψαν μεγάλα χρηματικά ποσά ενώ έκαναν πάρτι με γνωστούς καλλιτέχνες.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας και καταθέσεις μαρτύρων κατέδειξαν ότι το χρονικό διάστημα που έγιναν οι κλοπές από τα δύο τραπεζικά ιδρύματα, ο 36χρονος προέβαινε σε ενέργειες για να αγοράσει σκάφος για το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ, για να επενδύσει ποσό ύψους 333 χιλιάδων ευρώ σε εταιρεία ανακύκλωσης αεροσκαφών και να δημιουργήσει εταιρείες για διαχείριση γιαπωνέζικου εστιατορίου στη Λευκωσία και ίδρυση τυπογραφείου – ταπελλογραφείου στη Λάρνακα.

Ο 36χρονος προέβαινε επίσης σε ενέργειες για ενοικίαση αποθηκών έναντι του ποσού των 20 χιλιάδων ευρώ τις οποίες θα χρησιμοποιούσε ως χώρο διάλυσης παλιών αεροσκαφών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα