Ελεύθερη μετακίνηση στην ΕΕ για τους Ουκρανούς πολίτες

To Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της ΕΕ επιβεβαίωσε σήμερα, εξ ονόματος των κρατών μελών την άτυπη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της Προεδρίας της Μάλτας και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσον αφορά την ελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων για τους Ουκρανούς πολίτες.

Η συμφωνία προβλέπει τη δυνατότητα μετακίνησης χωρίς θεώρηση για τους Ουκρανούς υπηκόους που ταξιδεύουν στην ΕΕ για περίοδο διαμονής 90 ημερών εντός οποιασδήποτε περιόδου 180 ημερών.

"Αποδείξαμε την ισχυρή μας δέσμευση υπέρ της απαλλαγής θεώρησης για τους Ουκρανούς

πολίτες, δεδομένου ότι η Ουκρανία πληροί πλέον τις αναγκαίες προϋποθέσεις για το καθεστώς αυτό. Η συμφωνία κατέστη δυνατή μετά τη μεταρρύθμιση του μηχανισμού αναστολής που εγκρίθηκε στις 27 Φεβρουαρίου", δήλωσε σχετικά ο Carmelo Abela, Υπουργός Εσωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Ασφάλειας της Μάλτας.

Καθώς συμφωνία έχει πλέον επιβεβαιωθεί από τους Πρέσβεις της ΕΕ, εξ ονόματος του Συμβουλίου και συνεπώς ο κανονισμός θα υποβληθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ψηφοφορία σε πρώτη ανάγνωση και, στη συνέχεια, στο Συμβούλιο προς έκδοση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συμβουλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα