Πίνακας του Κλιμτ πωλήθηκε για €56 εκ. στο Λονδίνο

Πίνακας με λουλούδια από τον Gustav Klimt πωλήθηκε στο Λονδίνο για 56 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ για έργο τέχνης του Αυστριακού ζωγράφου και η τρίτη ψηλότερη τιμή για οποιοδήποτε έργο τέχνης που πωλήθηκε σε δημοπρασία στην Ευρώπη, όπως δήλωσε ο οίκος Sotheby`s.

Το έργο τέχνης με τίτλο “Bauerngarten” περιγράφεται στον κατάλογο δημοπρασιών ως “βιεννέζικο αριστούργημα τέχνης” και ολοκληρώθηκε το 1907. Απεικονίζει παπαρούνες, μαργαρίτες, ζίννια και τριαντάφυλλα σε πλήρη άνθιση σε ένα κήπο.

Ο

πίνακας ήταν η κύρια ατραξιόν στη δημοπρασία στον οίκο Sotheby`s με έμφαση σε τεχνοτροπία ιμπρεσιονιστική, μοντέρνα και σουρεαλιστική, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ.

Η δημοπρασία στο σύνολό της μάζεψε γύρω στα 239 εκατομμύρια ευρώ, που ο οίκος δήλωσε ήταν το ψηλότερο σύνολο για οποιανδήποτε δημοπρασία στο Λονδίνο, που προωθήθηκε κυρίως από Ασιάτες αγοραστές.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby`s, στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε ο πίνακας του 1944 “Plant de tomates” του Pablo Picasso για 20 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, πωλήθηκε πίνακας σε τιμή ρεκόρ για έργο του Βρετανού ιμπρεσιονιστή Alfred Sisley, που εργάστηκε κυρίως στη Γαλλία. Πρόκειται για τον πίνακα του 1874 "Effet de neige a Louveciennes", που πωλήθηκε για 8,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δύο έργα τέχνης που πωλήθηκαν σε ψηλότερες τιμές σε προηγούμενες ευρωπαϊκές δημοπρασίες είναι το “Walking Man I” του Ελβετού γλύπτη Alberto Giacometti, που πωλήθηκε για 76 εκατομμύρια ευρώ το 2010, και το “The Massacre of the Innocents” του Φλαμανδού ζωγράφου Peter Paul Rubens, που πωλήθηκε για 58 εκατομμύρια ευρώ το 2002.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα